Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbal-ME21-kval.: Slovensko prehralo vo Švajčiarsku 1:4

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Švajčiarsko figuruje na čele tabuľky s plným počtom 15 bodov.

Schaffhausen 4. septembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali v piatkovom stretnutí 2. skupiny kvalifikácie ME 2021 na pôde švajčiarskych rovesníkov 1:4. Tréner Jaroslav Kentoš zažil súťažný debut vo funkcii, jeho zverenci sú po ňom na štvrtej priečke s bilanciou dve víťazstvá a tri prehry. Švajčiarsko figuruje na čele tabuľky s plným počtom 15 bodov.
Schaffhausen 4. septembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali v piatkovom stretnutí 2. skupiny kvalifikácie ME 2021 na pôde švajčiarskych rovesníkov 1:4. Tréner Jaroslav Kentoš zažil súťažný debut vo funkcii, jeho zverenci sú po ňom na štvrtej priečke s bilanciou dve víťazstvá a tri prehry. Švajčiarsko figuruje na čele tabuľky s plným počtom 15 bodov.

Domáci viedli po prvom polčase o dva góly vďaka Andimu Zeqirimu, ktorý premenil jedenástku, a Noahovi Okaforovi. Slováci znížili v závere úvodného dejstva zásluhou Ľubomíra Tuptu, ktorý skóroval z priameho kopu. Po zmene strán sa presadili už iba Švajčiari, na streleckú listinu sa zapísal striedajúci Dan Ndoye a svoj druhý zásah v zápase pridal Zeqiri. Slováci privítajú Švajčiarov v utorok 8. septembra o 20.15 h v Nitre.



kvalifikácia ME 2021 futbalistov do 21 rokov - 2. skupina:

Schaffhausen

Švajčiarsko - Slovensko 4:1 (2:1)

Góly: 9. a 76. Zeqiri (z 11 m), 36. Okafor, 70. Ndoye - 42. Tupta. Rozhodoval: Kristoffersen (Dán.), ŽK: Van Der Werff, Zesigi - Mesík, Oravec

Švajčiarsko: Köhn - Rüegg, Van Der Werff, Zesiger, Lotomba - Bajrami (59. Pušič), Domgjoni, Toma (69. Jankewitz) - Okafor (59. Imeri), Guillemenot (69. Ndoye), Zeqiri (81. Stojilkovič)

Slovensko: Šípoš - Vallo (46. M. Fábry), Oravec, Mesík, Sluka - Herc, Bednár (81. Bernát), Myslovič (46. Ďuriš, 80. Brenkus) - Tupta, Strelec, Chobot (71. Kovaľ)



Domáci zahrozili hneď v 1. minúte nebezpečnou strelou Tomu. Šípoš v hosťujúcej bránke si s ňou poradil, o tri minúty neskôr opäť zakončil ten istý hráč, tentoraz tesne minul priestor troch žrdí. V 9. minúte už Švajčiari otvorili skóre, Vallo fauloval v šestnástke Guillemenota a nariadenú jedenástku s prehľadom premenil Zeqiri. Slováci sa ukázali onedlho, Herc odcentroval do šestnástky, k odrazenej lopte sa dostal Tupta a zamestnal Köhna v domácej bránke. Potom však mali opäť šance domáci, Šípoš dvakrát vychytal Guillemenota, Zeqiri vo vyloženej príležitosti z dorážky namieril do brvna. Švajčiarsko pridalo druhý zásah po vyše polhodine hry, obrancovia SR po centri neustrážili Okafora a ten poľahky prekonal Šípoša. Ten vo veľkej možnosti vychytal aj Lotombu a spoluhráči sa mu odvďačili, v 42. minúte znížili zásluhou Tuptu, ktorý zúročil výhodnú pozíciu na priamy kop a spoza šestnástky nechytateľne napol sieť.

Slováci po kontaktnom zásahu ožili, do prestávky si už šancu na vyrovnanie nestihli vypracovať. Krátko po zmene strán mohol skórovať striedajúci Ďuriš, ale z bezprostrednej blízkosti zakončil tak, že Köhn stihol zareagovať. Kentošových zverencov mohol tento okamih veľmi mrzieť, potom už priebeh stretnutia jednoznačne patril favoritovi a ten pridal aj ďalšie poisťujúce góly. Zeqiri napálil z priameho kopu do brvna, lopta sa odrazila k striedajúcemu Ndoyemu, ktorý doťukol do prázdnej bránky. O šesť minút neskôr viedli domáci už 4:1, po akcii na ľavom krídle prihral Ndoye pred päťku, odkiaľ pridal Zeqiri svoj druhý zásah v zápase. Švajčiarsko si už záver duelu nenechalo skomplikovať.


hlas po zápase (zdroj: futbalsfz.sk):

Christián Herc, kapitán SR "21": "Zlomové bolo z našej strany, že sme nevstúpili do zápasu tak, ako sme chceli - hrať agresívne a napádať ich. Švajčiari boli výborne technicky pripravení, možno sme mali zvýšiť našu agresivitu. Potom sme dostali prvý, druhý gól, ale myslím si, že sme sa ešte pred druhým polčasom dobre vrátili do zápasu. Potom sme dostali tretí gól zo štandardky a viac-menej to bolo zlomové."

tabuľka 2. skupiny:

1. Švajčiarsko 5 5 0 0 15:3 15

2. Francúzsko 5 4 0 1 16:8 12

3. Gruzínsko 6 2 0 4 12:10 6

4. SLOVENSKO 5 2 0 3 12:15 6

5. Azerbajdžan 6 2 0 4 3:11 6

6. Lichtenštajnsko 5 1 0 4 3:14 3