Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenská dvadsaťjednotka pri januárovom žrebe v 3. koši

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jakub Kotian

Finálový turnaj Eura bude hostiť osem štadiónov, štyri v Rumunsku a štyri v Gruzínsku.

Bratislava 11. decembra (TASR) – Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov spoznajú 28. januára 2021 súperov v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2023. Hostiteľskými krajinami šampionátu budú Gruzínsko a Rumunsko. SR 21 sa pred žrebom ocitla v 3. výkonnostnom koši.

Do bojov o ME sa zapojí 53 mužstiev a predstaví sa na ňom 16 tímov (dve usporiadateľské krajiny a 14 reprezentácií z kvalifikácie – pozn.).

„Naším cieľom bude bojovať o postup na Euro. Sme v treťom výkonnostnom koši, budeme mať dvoch náročnejších súperov v kvalifikačnej skupine, ale chceme postúpiť a posunúť sa aj do vyššieho výkonnostného koša," povedal pre futbalsfz.sk tréner reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš.

Kormidelník sokolíkov nemá pred žrebom žiadnych preferovaných súperov. „Vyberať súperov v mládežníckych kategóriách je ťažké. V každom cykle je to špecifické, veľa záleží od kvality jednotlivých ročníkov. Vždy môže vyskočiť niekto iný. Pri mladých hráčoch je dôležitá aj forma a zápasová vyťaženosť. Takže súperov v našej skupine nechávam na žreb," uviedol diplomaticky.

Finálový turnaj Eura bude hostiť osem štadiónov, štyri v Rumunsku (dva v Kluži, dva v Bukurešti) a štyri v Gruzínsku (Batumi, Poti a dva v Tbilisi). Úvodný zápas sa bude hrať v Rumunsku a finále v Gruzínsku.

„Proti Gruzíncom sme hrali v Tbilisi počas posledného asociačného termínu. Zázemie bolo športové, v predchádzajúcom období zaznamenal tamojší futbal vzostup. Aj futbal v Rumunsku šiel úrovňou hore, jeho dvadsaťjednotka sa prebojovala na Euro v Maďarsku a Slovinsku,“ dodal Kentoš.


Nasadenie pri žrebe ME 2023 hráčov do 21 rokov:

1. kôš: Španielsko, Nemecko, Francúzsko, Anglicko, Taliansko, Dánsko, Portugalsko, Holandsko, Chorvátsko

2. kôš: Rakúsko, Poľsko, Švédsko, Česko, Belgicko, Rusko, Srbsko, Švajčiarsko, Grécko

3. kôš: SLOVENSKO, Island, Ukrajina, Slovinsko, Írsko, Izrael, Nórsko, Bulharsko, Turecko

4. kôš: Škótsko, Severné Macedónsko, Bosna a Hercegovina, Wales, Severné Írsko, Fínsko, Maďarsko, Bielorusko, Albánsko

5. kôš: Čierna Hora, Kosovo, Litva, Kazachstan, Moldavsko, Cyprus, Farské ostrovy, Azerbajdžan, Lotyšsko

6. kôš: Luxembursko, Arménsko, Malta, Andorra, Estónsko, Gibraltár, Lichtenštajnsko, San Maríno