Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tím SR do 21 rokov sa zišiel v Senci, Guľovi zatiaľ chýba šesť hráčov

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Šampionát 2021 sa uskutoční v Maďarsku a Slovinsku, hostiteľské krajiny majú účasť automatickú.

Senec 1. septembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa v nedeľu zišli pred začiatkom kvalifikácie ME 2021. Boj o postup na šampionát odštartujú 6. septembra o 18.30 SELČ v Azerbajdžane. O štyri dni neskôr si v Dunajskej Strede zmerajú sily v prípravnom stretnutí s FC DAC 1904.

Trénerovi Adrianovi Guľovi na úvod zrazu v Senci chýbalo šesť hráčov: Dávid Šípoš, Matej Oravec, Ľubomír Tupta, Martin Šulek, Martin Bednár a Dávid Strelec. "Dobrá správa je, že nik sa nám nezranil a všetci nominovaní hráči budú k dispozícii. Tí, ktorí tu teraz neboli, dôjdu v priebehu nedele a pondelka. Zajtra na večernom tréningu by sme mali byť už všetci spolu," citoval Guľu oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Do výberu sa dostali aj obranca trnavského Spartak Ivan Mesík či stredopoliar MŠK Žilina Ján Bernát, ktorí vekovo spadajú do devätnástky. "Určite to vnímam pozitívne a je to veľká motivácia. Chcem ukázať, čo vo mne je," uviedol novic v kádri dvadsaťjednotky Mesík. Okrem nich absolvujú debut v kádri Guľu aj Ladislav Almási z FC Petržalka a Martin Kovaľ zo Zlatých Moraviec.

V úvode zrazu nechýbal kapitán mladých Slovákov Christián Herc. V lete prestúpil do Viktorie Plzeň, kde sa však zatiaľ nedokázal presadiť v A-tíme. "Na zraz prichádzam v dobrej nálade, vždy sa teším medzi týchto chalanov. Je pravda, že za Plzeň nehrávam v najvyššej súťaží. Hral som však za B-tím, aby som mal aspoň nejakú hernú prax. Chcem byť pripravený na zápasy, aby sa mi nestalo, že v stretnutiach nebudem vládať. Začíname novú kvalifikáciu, čaká nás dlhá cesta do Azerbajdžanu, dúfam, že sa vrátime s troma bodmi," povedal bývalý stredopoliar Dunajskej Stredy.

Šampionát 2021 sa uskutoční v Maďarsku a Slovinsku, hostiteľské krajiny majú účasť automatickú. Zvyšných 53 krajín zabojuje v kvalifikácii, na záverečný turnaj postúpia víťazi deviatich skupín a najlepší tím na druhom mieste. Ostatné mužstvá z druhých priečok sa predstavia v play off. V "slovenskej" 2. skupine sa už odohral jeden zápas, Lichtenštajnsko zdolalo Azerbajdžan 1:0.


Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov:

brankári:
Martin Vantruba (FK Pohronie), Frederik Valach (FC Petržalka), Dávid Šípoš (FC Nitra)

obrancovia: Dominik Špiriak (FC Ergotelis), Kristián Vallo, Adam Kopas, Branislav Sluka (všetci MŠK Žilina), Martin Šulek (AS Trenčín), Martin Bednár, Marej Oravec (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Ivan Mesík (FC Spartak Trnava), Alexander Mojžíš (MFK Ružomberok)

stredopoliar: Martin Adamec (OKS Odra Opole), Adam Brenkus (MFK Ružomberok), Christián Herc (Viktoria Plzeň), Peter Kolesár (MFK Zemplín Michalovce), Ján Bernát, Michal Tomiš (obaja MŠK Žilina), Martin Kovaľ, Jakub Švec (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble)

útočníci: Ľubomír Tupta (Hellas Verona), Ladislav Almási (FC Petržalka), Dávid Strelec (ŠK Slovan Bratislava)


realizačný tím:

hlavný tréner: Adrian Guľa

asistent trénera: Marián Zimen

tréner brankárov: Pavel Kamesch

kondičný tréner: Martin Kojnok

videoanalytik: Ladislav Kubalík

technický vedúci: Martin Hrnčír

lekár: František Rigó

fyzioterapeuti: Otto Szabó, Jozef Štieber

kustódi: Michal Beseda, Peter Paulický

hlavný vedúci: Ján Greguš