Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Proti Rumunsku tréneri nominovali aj Maka, Kissa a Lalkoviča

Súboje o postup na finálový turnaj v Izraeli sú na programe 1. júna v Michalovciach o 19.30 SEČ a o štyri dni neskôr 5. júna v Bukurešti o 17.00.

Bratislava 14. mája (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád zverejnil v pondelok nomináciu na dva dôležité zápasy v kvalifikácii ME 2013 proti Rumunsku. Súboje o postup na finálový turnaj v Izraeli sú na programe 1. júna v Michalovciach o 19.30 SEČ a o štyri dni neskôr 5. júna v Bukurešti o 17.00.

Slováci v súčasnosti figurujú na 2. mieste 9. kvalifikačnej skupiny, keď v 4 súbojoch získali 9 bodov. Skupinu vedú s piatimi víťazstvami Francúzi, Rumuni sú so ziskom piatich bodov priebežne tretí.

Galád do výberu vybral legionárov Tomáša Košúta z 1. FC Slovácko, Jána Greguša z Baníku Ostrava, Milana Lalkoviča z Chelsea Londýn, Filipa Kissa z Cardiffu City a Róberta Maka z 1. FC Norimberg.

Slováci odohrali v tomto roku štyri prípravné zápasy, v januári v Portugalsku s tamojšou 20-kou remizovali 1:1 a prehrali 1:2. Víťazstvo zaznamenali vo februári v Trenčíne, keď zdolali Čiernu Horu 4:1. Naposledy podľahli v príprave rivalovi z Česka 1:2.



nominácia SR 21 na kvalifikačný dvojzápas s Rumunskom (1. júna v Michalovciach, 19.30 h, resp. 5. júna v Bukurešti, 17.00 SEČ):

brankári: Pavol Bajza (MFK Dubnica), Michal Šulla (MFK Vrbové), Patrik Le Giang (Zemplín Michalovce)

obrancovia: Michal Habánek (Spartak Trnava), Tomáš Košút (1. FC Slovácko), Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Štetina (Tatran Prešov), Jakub Holúbek (AS Trenčín)

stredopoliari: Samuel Štefánik, Peter Mazan (obaja AS Trenčín), Ján Greguš (Baník Ostrava), Milan Lalkovič (Chelsea Londýn), Juraj Vavrík (MFK Ružomberok), Jakub Paur (ViOn Zlaté Moravce), Marek Hlinka (Dukla Banská Bystrica), Richard Lásik (MFK Ružomberok), Filip Kiss (Cardiff City), Róbert Mak (1. FC Norimberg)

útočníci: Dávid Guba (Tatran Prešov), Arnold Šimonek (FC Nitra), Karol Mészáros (Slovan Bratislava), Martin Mikovič (Spartak Trnava)



náhradníci:

brankár: Matej Rakovan (MŠK Žilina)

obrancovia: Marián Kolmokov (FC Nitra), Kristián Kolčák (Slovan Bratislava), Kristián Koštrna (Wolverhampton FC)

stredopoliari: Jakub Považanec (Dukla Banská Bystrica), Filip Oršula (Twente Enschede), Kamil Karaš (MFK Košice), Filip Moravčík (FC Nitra)

útočníci: Lukáš Laksík (Dukla Banská Bystrica), Ákos Szarka (Slovan Bratislava)