Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Medveď sa počas koronakrízy nenudí, sleduje situáciu v Senici aj Nitre

Logo SFZ. FOTO TASR - Dano Veselský Foto: TASR

V uplynulých dňoch je v permanentnom kontakte so senickým generálnym manažérom Petrom Cinegem.

Bratislava 11. mája (TASR) - Náročný začiatok vo výkonnom výbore Slovenského futbalového zväzu (SFZ) zažíva jeho najnovší a najmladší člen Tomáš Medveď. Zástupcovi hráčov koronakríza komplikuje komunikáciu s hráčmi či klubmi pri riešení viacerých aktuálnych problémov.

"Po zvolení na konferencii som chcel obísť všetky kluby I. a II. ligy, ale stihol som len dva a pozastavili sa súťaže vplyvom šírenia vírusu COVID 19,“ povedal v rozhovore pre web SFZ s tým, že zostal v kontakte s hráčmi z ďalších mužstiev, debatoval s futbalistami alebo s vedením klubov, pravidelne konzultoval nové informácie skoro na dennej báze s činovníkmi Únie ligových klubov aj s komisiou pre riadenie II. ligy: “Toto je neľahká doba pre celú spoločnosť a problém futbalu zvyšuje fakt, z akých finančných zdrojov je napájaný. Existencia klubov je väčšinou na hrane, logicky to má dopad na peniaze pre hráčov."

V uplynulých dňoch je v permanentnom kontakte so senickým generálnym manažérom Petrom Cinegem. Nový investor verejne deklaroval záujem pomôcť klubu, uchovať futbal v regióne, oživiť mládežnícku akadémiu a garantovať základné práva hráčov - výplaty. Stále však nie je známe, kto tým investorom je, hoci verejnosť pozná človeka, ktorý sa prezentuje ako zástupca vlastníkov klubu. Je ním moravský podnikateľ Oldřich Duda, majúci aj futbalovú minulosť, predovšetkým v Brne. O bližšej identifikácii investora je známe len to, že je to konzorcium firiem, ktoré obchodujú so zahraničím, meno konzorcia je však stále neznáme. Podľa vyjadrenia z kuchyne klubu bude toto meno známe po dotiahnutí potrebných právnych úkonov.

Medveď sa tiež zaoberal situáciou v FC Nitra. "Mám dostatok informácií, takže viem, aký je stav v klube pod Zoborom. Mojou úlohou je v najbližších dňoch pomôcť zúčastneným stranám nájsť východisko zo situácie, ktorá je v tejto chvíli naozaj zložitá. Sú tam termíny, sú tam okolnosti a súvislosti, viazané na zmluvy a práva hráčov. Vieme, že existuje riešenie, postavené na zodpovednosti funkcionárov, ktorí stále sú vo vedení klubu. Do konca týždňa musí byť na svete racionálne východisko," vysvetlil Medveď.