Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Messi sa stane novou posilou Paríža St. Germain

Na snímke argentínsky futbalista Lionel Messi máva na pozdrav po prílete na francúzskej letisko Le Bourget severne od Paríža v utorok 10. augusta 2021. Kariéra Messiho bude pokračovať v Paríži St. Germain, kde dvojročnú zmluvu s opciou na ďalšiu sezónu. Argentínčan po 21 rokoch odišiel z FC Barcelona, v španielskom veľkoklube strávil celú svoju doterajšiu kariéru. Foto: TASR/AP

Dohodu Messiho s PSG potvrdil aj jeho bývalý spoluhráč z Barcelony Neymar. "Opäť spolu," napísal na sociálnej sieti Brazílčan.

Paríž 10. augusta (TASR) – Kariéra argentínskeho futbalistu Lionela Messiho bude pokračovať v Paríži St. Germain. Informovalo o tom online vydanie denníka L´Equipe s tým, že 34-ročný útočník absolvuje v utorok večer lekársku prehliadku a na druhý deň ho na tlačovej konferencii predstavia ako novú posilu francúzskeho vicemajstra.

Podľa L´Equipe podpíše Messi dvojročnú zmluvu s opciou na ďalšiu sezónu. Argentínčan po 21 rokoch odišiel z FC Barcelona, v španielskom veľkoklube strávil celú svoju doterajšiu kariéru.

Agentúra AFP informovala, že Messi popoludní prišiel v sprievode manželky a svojich troch detí na letisko v Barcelone, odkiaľ odletel do Francúzska. Dohodu s PSG potvrdil aj jeho otec v rozhovore pre španielske médiá. Predtým už periodikum Mundo Deportivo, s odvolaním sa na svoje zdroje, informovalo o Messiho prestupe do Paríža ako o hotovej veci.

Messiho hneď po popoludňajšom prílete do francúzskej metropoly vítali nadšeným skandovaním stovky fanúšikov. On im kýval naspäť oblečený v tričku s nápisom Paríž. Podľa medializovaných informácií by mal zarobiť 35 miliónov eur ročne.

Dohodu Messiho s PSG potvrdil aj jeho bývalý spoluhráč z Barcelony Neymar. "Opäť spolu," napísal na sociálnej sieti Brazílčan, ktorý prišiel z Katalánska do PSG v roku 2017 ako najdrahší futbalista planéty. Katarskí majitelia za neho vtedy zaplatili 222 miliónov eur.

Za Blaugranas strelil v 778 zápasoch 672 gólov a získal s klubom rekordných 34 trofejí. Desaťkrát vyhral La Ligu, sedemkrát sa tešil z triumfu v Kráľovskom pohári a španielskom Superpohári. Na medzinárodnej scéne vyhral štyrikrát Ligu majstrov, trikrát MS klubov FIFA a európsky Superpohár.

Iniesta o Messiho odchode z Barcelony: "Bude ťažké vidieť ho v inom drese"


Andres Iniesta, archívna snímka.
Foto: TASR/AP


Pre bývalého španielskeho futbalového reprezentanta Andresa Iniestu bude ťažké vidieť Lionela Messiho v inom než barcelonskom drese. Spoločne pôsobili 14 rokov v FC Barcelona a tvorili základnú os úspešného tímu.

"Leo reprezentoval Barcu dlhé roky. Bude ťažké vidieť mužstvo bez neho," citovala Iniesta agentúra AFP.

Iniesta aj Messi sa s barcelonským klubom rozlúčili vo veku 34 rokov. Španiel zamieril do japonského klubu Vissel Kobe, Argentínčan bude novou akvizíciou Paríža St. Germain. O Messiho odchode sa hovorilo už pred rokom, napokon však v klube pokračoval, no sezóna 2020/2021 bola pre neho posledná v drese "Blaugranas." "Neviem, či prekvapenie je to správne slovo. Nemám podrobné informácie o detailoch jeho odchodu, ale je to situácia, s ktorou sa ľudia jednoducho budú musieť vyrovnať," poznamenal Iniesta.

Messi odohral za Barcelonu 778 zápasov, strelil v nich 672 gólov a získal rekordných 34 trofejí. Spomedzi nich sa vynímajú štyri tituly v Lige majstrov, tri z MS klubov FIFA, európsky Superpohár a 10 prvenstiev v La Lige. Podľa Iniestu je Messi najlepší hráč svojej generácie a jeden z najlepších vôbec: "Ako hráč prekonal všetko. Nikdy som nevidel futbalistu ako je on a nemyslím si, že takého niekedy uvidím."

Barcelona prišla odchodom Messiho o najväčšiu klubovú ikonu uplynulej dekády, podľa Iniestu však nie je dôvod na obavy o výsledky. "Som o tom presvedčený. Prichádzajú nové tváre, ktoré napíšu svoje vlastné príbehy a prispejú k značke FCB," povedal Iniesta, ktorý si vie predstaviť aj svoj návrat do katalánskeho veľkoklubu. "Neviem, aký bude môj ďalší krok. Možno budem tréner, možno športový riaditeľ alebo niečo podobné. Ale ak mám odpovedať na otázku, či by som sa chcel vrátiť do Barcelony, tak poviem áno, pretože Barcelona je náš domov. Čas ukáže," dodal Iniesta, ktorý v barcelonskom drese odohral takmer 700 zápasov.