Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Nitra dostala v 18. kole Corgoň ligy od MFK Košice štyri góly

Na snímke vľavo Miroslav Viazanko (Košice), vpravo kapitán Nitry Petr Kaspřák v zápase 18. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy medzi MFK Košice - FC Nitra. Foto: TASR/Milan Kapusta

V sieti MFK Košice neskončila lopta ani raz.

Košice 24. novembra (TASR) - V košickom Čermeli začali aktívnejšie domáci a už v 3. minúte predviedol odvážny prienik do päťky súpera Ostojič, jeho finálnu prihrávku však vystihol brankár hostí. Ten istý hráč si v 11. minúte najvyššie vyskočil na center Kuzmu z rohového kopu, ale lopta minula priestor brány. O štyri minúty neskôr to na tribúnach zahučalo po zakončení Nováka, Chudý podržal svoj tím, keď dobrým zákrokom vyškriabal loptu spod brvna. Hostia sa postupne osmelili aj smerom dopredu a v 19. minúte Mikuš strelou z hranice šestnástky tesne minul pravú žrď Tofiloského brány. V 23. minúte vyskúšal pozornosť domáceho gólmana Šimončič, jeho zakončenie hlavou brankár domácich s prehľadom kryl. V 37. minúte otvoril skóre duelu Škutka, ktorý využil nedorozumenie medzi obrancom a gólmanom hostí - 1:0. Ten istý hráč potešil košických priaznivcov aj o štyri minúty neskôr, keď zužitkoval prízemný center Kuzmu z ľavej strany a zvýšil na 2:0.

Vstup do druhého dejstva patril domácim, v 51. minúte najprv Novák poriadne vyprášil rukavice Chudého, ktorý z následnej akcie Košíc inkasoval tretí gól. Matič prihrávkou do priestoru našiel nabiehajúceho Škutku a ten zoči-voči Chudému skompletizoval hetrik. Hostia v 54. minúte pohrozili ďalekonosnou strelou Kaspřáka, ktorý poriadne natiahol Tofilského. Na opačnej strane sa v 59. minúte dostal do úniku Novák, ale jeho tvrdá strela minula priestor brány. Domáci hráči, hrajúci vo veľkej pohode, si vypracovali viacero šancí, asi najväčšiu z nich mal v 79. minúte Selukič, Chudý podržal svoj tím. V 82. minúte však kapituloval po Matičovej parádnej strele, ktorý ho umne obstrelil - 4:0.



MFK Košice - FC Nitra 4:0 (2:0)

Góly: 37., 41., 52. Škutka, 82. Matič. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Tóth, Viazanko - Zelenický, Boszorád, Šimončič, 2246 divákov.

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič - Kuzma, Šinglár - Viazanko (85. Karaš), Matič, Novák (73. Hovančík) - Škutka (62. C. Diaby)
FC Nitra: Chudý - Boszorád, Struhár, Kolmokov, Mičic - Gajdoš, Kaspřák (77. Oravec) - Zelenický (53. Kolár), Šimončič, Šmehyl (68. Kroupa) - Mikuš


Ohlasy trénerov:

Ján Kozák, tréner Košíc: "Súhlasím so slovami trénera hostí. Chcel by som sa poďakovať divákom, ktorí počas celej jesennej časti chodili do Čermeľa a povzbudzovali našich chlapcov. Tí sa im dnes odvďačili veľmi dobrým výkonom."

Jozef Vukušič, tréner Nitry: "Treba povedať, že domáci zvíťazili zaslúžene, dali štyri góly a my ani jeden. Do zápasu sme vstúpili tak, ako sme si to predstavovali a do tridsiatej minúty to bolo bez gólu. Potom sme dostali dva góly a ten prvý bol pre nás dosť nešťastný, pretože lopta sa dva ale tri razy odrazila a nakoniec ju Škutka poslal do brány. Do druhého polčasu sme vstúpili s tým, že to nejdeme zavrieť a snažili sme sa hrať smerom dopredu. Domáci ukázali charakter a bojovali celých deväťdesiat minút."