Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Miestna vláda zatiaľ nezloží záruku za Schalke

Na snímke tréner nemeckého bundesligového tímu FC Schalke 04 David Wagner s rúškom na tvári opúšťa hotel, kde je spolu s tímom v karanténe kvôli pandémii nového koronavírusu v Gelsenkirchene 14. mája 2020. Bundesliga sa po uvoľnení opatrení reštartuje 16. mája 2020 a Borussia Dortmund sa stretne s FC Schalke 04 doma bez divákov. Foto: TASR/AP

Schalke eviduje za minulý rok nevyrovnané záväzky vo výške 197 miliónov eur, situáciu ešte zhoršuje strata príjmov v dôsledku koronakrízy.

Düsseldorf 30. júna (TASR) - Miestni politici sa ešte nerozhodli, či sa zaručia za nemecký futbalový klub Schalke 04, ktorý je vo finančných problémoch.

Krajinský premiér Severného Porýnia-Vestfálska Armin Laschet nepotvrdil informácie denníka Handelsblatt, podľa ktorého má miestna vláda zložiť záruku vo výške 40 miliónov eur za klub z Gelsenkirchenu.

Schalke eviduje za minulý rok nevyrovnané záväzky vo výške 197 miliónov eur, situáciu ešte zhoršuje strata príjmov v dôsledku koronakrízy. Tím z Gelsenkirchenu skončil v uplynulom bundesligovom ročníku na 12. mieste, keď mu nevyšla najmä druhá polovica sezóny - zaznamenal 16 zápasov v sérii bez víťazstva. Klub zároveň v pondelok oznámil, že zavádza platový strop a žiadny hráč A-tímu nemôže mať pri podpise nového kontraktu mzdu vyššiu než 2,5 milióna eur za sezónu. Informáciu priniesla agentúra DPA.