Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

MLS prerušuje na 30 dní súťaž v dôsledku rizika koronavírusu

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/AP

Rozhodnutie prišlo deň po oznámení o prerušení aktuálnej sezóny basketbalovej súťaže NBA.

Los Angeles 12. marca(TASR) – Vedenie kanadsko-americkej futbalovej súťaže Major League Soccer dnes oznámilo, že liga bude mať 30-dňovú nútenú prestávku. Dôvodom je riziko šírenia nového koronavírusu, ktorý zasiahol aj športoviská v Severnej Amerike. Informovala agentúra AFP.

Rozhodnutie prišlo deň po oznámení o prerušení aktuálnej sezóny basketbalovej súťaže NBA, ktoré prišlo po pozitívnom výsledku testu na nový koronavírus u Francúza Rudyho Goberta, hráča Utahu Jazz.

"Súťažné dianie je prerušené na 30 dní, počas ktorých bude pracovná skupina MLS spolu s orgánmi verejného zdravia vyhodnocovať možné riziká súvisiace so šírením nebezpečného vírusu," oznámilo vedenie súťaže v oficiálnom vyhlásení pre médiá.

V USA evidujú k štvrtku 19:00 SEČ 1323 prípadov ochorenia, 38 ľudí zomrelo. V Kanade zaznamenali 117 prípadov a jedno úmrtie. Počet smrteľných obetí sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo k štvrtkovému večeru zvýšil na 4718, v 116 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u vyše 127 000 osôb.