Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Modrič o dvojročnom cykle MS: Nás hráčov sa nikto nespýtal na názor

Na archívnej snímke Luka Modrič./span> Foto: TASR/AP

Majstrovstvá sveta sú špeciálne v tom, že sa konajú v štvorročnom cykle. Skrátenie tejto periódy by im ubralo na atraktivite, uviedol kapitán chorvátskej futbalovej reprezentácie Luka Modrič.

Madrid 18. októbra (TASR) - Kapitán chorvátskej futbalovej reprezentácie Luka Modrič je proti tomu, aby sa majstrovstvá sveta konali každé dva roky. Tento model navrhuje Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), špílmacher Realu Madrid v ňom nevidí zmysel.

"Majstrovstvá sveta sú špeciálne v tom, že sa konajú v štvorročnom cykle. Skrátenie tejto periódy by im ubralo na atraktivite. Nechcem, aby sa hrali každé dva roky. Hnevá ma, že nás hráčov sa v tejto veci nikto nespýtal na názor. Nikoho nezaujíma, čo si o tom myslíme," vyhlásil Modrič na tlačovej konferencii v Kyjeve pred utorkovým zápasom Ligy majstrov so Šachtarom Doneck.

FIFA pripravuje štúdiu, či je možné, aby sa MS mužov a žien konali každé dva roky namiesto súčasného štvorročného cyklu. Projekt presadzuje Saudská Arábia, narazil však na tvrdú kritiku a Európska futbalová únia (UEFA) s Juhoamerickou futbalovou konfederáciou (CONMEBOL) by podľa niektorých správ zvažovali aj bojkot podujatia.