Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Almási: Som rád, že som tu, a užívam si to

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Ladislav Almási počas tlačovej konferencie pred kvalifikačnými zápasmi na MS 2022 v Rusku a Chorvátsku 4. októbra 2021 v Senci. Foto: TASR Martin Baumann

Makám na sebe najviac a najlepšie, ako viem, a vypláca sa to. Vôbec som netušil, že sem prídem, uviedol Ladislav Almási.

Senec 4. októbra (TASR) - Po septembrovej absencii sa do nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie vrátil krídelník Lukáš Haraslín, ktorý si vyriešil klubovú budúcnosť a odišiel zo Sassuola na hosťovanie do pražskej Sparty. V Česku sa ukazuje vo výbornej forme, rovnako ako nováčik Ladislav Almási, ktorý strieľa góly v drese Baníka Ostrava.

Dvadsaťpäťročný Haraslín gólom rozhodol jubilejné 300. derby pražských S, keď na Letnej skolil majstrovskú Slaviu tečovanou strelou z priameho kopu. "Rudí" vyhrali tri zápasy za sebou, v lige pokorili Zlín 5:2 a cez týždeň v Európskej lige Glasgow Rangers 1:0. Haraslín mal na pondelkovom zraze v Senci logicky dobrú náladu. "Nielen po víkende, ale aj po celom týždni, čo sme mali v klube, je to pozitívne. Odohrali sme ťažké a kvalitné zápasy a získali sme toľko bodov, koľko sme možno ani nepredpokladali. Verím, že si tú pohodu z klubu prenesiem do reprezentácie," povedal na mediálnom brífingu a na margo nedeľného šlágru českej Fortuna ligy priblížil: "Už pred derby to tam žilo. Všade boli reklamy, keďže išlo o 300. derby v histórii, bolo to špecifické. Tešil som sa, už som hral derby zápasy v Poľsku a vedel som, čo to znamená. To pražské malo všetko, čo to má mať. Super atmosféru, červenú kartu, víťazstvo, čo teší. Bol to pravý derby zápas a som rád, že tri body zostali doma." Darí sa jeho spoluhráčovi z klubu aj reprezentácie Dávidovi Hanckovi, ktorý zasa rozhodol o víťazstve nad "jazdcami": "Klubové zápasy mne aj Hancimu vyšli a verím, že sme sa naštartovali aj do dobrej formy pre reprezentáciu. Verím, že sa nám bude dariť aj tu."

Na snímke slovenský futbalový reprezentačný stredopoliar Lukáš Haraslín počas tlačovej konferencie pred kvalifikačnými zápasmi na MS 2022 v Rusku a Chorvátsku 4. októbra 2021 v Senci.
Foto: TASR Martin Baumann


Prvú pozvánku do národného tímu si užíva 22-ročný Almási. Vysokému útočníkovi síce chvíľu trvalo, kým ju strávil, ale už očakáva nové skúsenosti: "Všetko je nové, čakám na prvý tréning. Som rád, že som tu, a užívam si to. Posledné dva roky je až neuveriteľné, čo všetko sa mi zmenilo. Stále som mladý, budúcnosť mám pred sebou. Makám na sebe najviac a najlepšie, ako viem, a vypláca sa to. Vôbec som netušil, že sem prídem. Dozvedel som sa to po zverejnení nominácie a veľmi som sa tešil. Asi minútu som síce nevedel chytiť dych, ale potom to prešlo."

Almási sa stal Hráčom mesiaca september v najvyššej českej súťaži, keď skóroval vo všetkých troch septembrových ligových zápasoch a zakaždým pomohol svojmu tímu k bodovému zisku. Presadil sa aj pri triumfe v Liberci, v tomto zápase však dostal po druhej žltej červenú kartu: "Je to pekné, užívam si to, je to odozva za prácu, ktorú robím a robíme v klube. Je to len začiatok, každým zápasom sa zohrávam so spoluhráčmi. Verím, že to bude ešte lepšie. A vylúčenie? Patrí to k tomu, ako hrám, ani jedna žltá nebola úmyselná. Bol tam súboj, alebo mi naleteli do lakťa, ja za to ani nemôžem. Jeden zápas budem stáť, tak asi tak. Ale som rád za gól a najmä, že sme vyhrali."