Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Česi nastúpia bez zranených Kolářa, Kalasa a Krála

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Proti Belgicku sa chcú Česi pobiť o podobné prekvapenie, aké sa im podarilo v predchádzajúcej kvalifikácii proti Anglicku

Praha 22. marca (TASR) - Českým futbalistom vypadli z nominácie na nadchádzajúce zápasy kvalifikácie MS 2022 pre zranenia brankár Slavie Praha Ondřej Kolář, stopér Bristolu City Tomáš Kalas a stredopoliar Spartaka Moskva Alex Král. Tréner Jaroslav Šilhavý ako náhradu povolal iba obrancu Václava Jemelku z belgického Leuvenu.

Česi kvalifikáciu odštartujú v stredu 24. marca na neutrálnej pôde v poľskom Lubine proti Estónsku, o tri dni neskôr nastúpia v pražskom Edene proti favoritovi z Belgicka a v utorok 30. marca sa predstavia vo Walese, ktorému bude chýbať stredopoliar Aaron Ramsey.

"Na jeseň sme tiež neboli v kompletnom zložení a zápasy sme zvládli dobre. Pravda je však, že Belgicko je na vyššej úrovni ako súperi z Ligy národov. Estónsko je outsider, no berieme ho s plnou vážnosťou. Proti Belgicku sa pobijeme o podobné prekvapenie, aké sa nám podarilo v predchádzajúcej kvalifikácii proti Anglicku," povedal Šilhavý podľa portálu idnes.cz.

Aktualizovaná nominácia ČR na nadchádzajúce zápasy kvalifikácie MS 2022:

Brankári: Jiří Pavlenka (Werder Brémy), Tomáš Vaclík (FC Sevilla), Aleš Mandous (Olomouc)

Obrancovia: Ondřej Čelůstka (Sparta Praha), Jan Bořil, Tomáš Holeš, David Zima, Ondřej Kúdela (všetci Slavia Praha), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Aleš Matějů (Brescia), Vladimír Coufal (West Ham), Václav Jemelka (Leuven)

Stredopoliari: Jakub Jankto (Sampdoria Janov), Antonín Barák (Hellas Verona), Tomáš Souček (West Ham), Lukáš Masopust, Lukáš Provod (obaja Slavia Praha), Vladimír Darida (Hertha Berlín), David Pavelka (Sparta Praha), Jakub Pešek (Liberec), Tomáš Malínský (Mladá Boleslav)

Útočníci: Michael Krmenčík (PAOK Solún), Tomáš Pekhart (Legia Varšava), Patrik Schick (Bayer Leverkusen), Matěj Vydra (Burnley)