Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Česi budú v závere kvalifikácie proti Kuvajtu a Estónsku bez Schicka

Patrik Schick (vľavo) počas zápasu Leverkusenu a Stuttgartu, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V tíme zo zdravotných dôvodov chýbajú aj Jakub Jankto, Ondřej Kúdela a Jan Bořil.

Praha 3. novembra (TASR) - Českej futbalovej reprezentácii nepomôže v záverečnom súboji kvalifikácie MS 2022 proti Estónsku zranený útočník Patrik Schick. Do nominácie trénera Jaroslava Šilhavého na Estóncov, resp. prípravný duel s Kuvajtom sa vrátil uzdravený obranca Vladimír Coufal.

Chorého Šilhavého, ktorý v stredu oslávil 60. narodeniny, na nominačnej tlačovej konferencii zastúpil asistent Jiří Chytrý. V 22-člennej nominácii nie je žiadny nováčik. Posledné 23. miesto realizačný tím tradične doplní po ligovom víkende, zaplní ho jeden z tria útočníkov Tomáš Pekhart, Michael Krmenčík, Milan Škoda. "Schick je naším najefektívnejším hráčom, dôležitým strelcom. Verím, že ho dokážeme nahradiť," citoval portál idnes.cz Chytrého.

V tíme zo zdravotných dôvodov chýbajú aj Jakub Jankto, Ondřej Kúdela a Jan Bořil. "Budú chýbať, ale máme skúsené mužstvo. Jednoznačným cieľom je zvládnuť oba zápasy. Chceme zabojovať o druhé miesto v kvalifikačnej skupine a kvalitne sa pripraviť na marcovú baráž," dodal Chytrý. Česi najprv vo štvrtok 11. novembra v Olomouci nastúpia proti Kuvajtu. O päť dní neskôr v utorok 16. novembra na pražskej Letnej uzavrú skupinu proti Estónsku. Postup do play off z druhého miesta nemajú vo vlastných rukách. Na druhom mieste majú za jasným lídrom z Belgicka rovnako bodov ako tretí Wales, ten ale ešte hrá s Bieloruskom aj Belgickom. V baráži sa predstavia aj dve mužstvá z Ligy národov, Česi majú takmer isté, že budú jedným z nich.

nominácia ČR na zápas kvalifikácie MS 2022 proti Estónsku a prípravný duel s Kuvajtom:



brankári: Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň), Tomáš Vaclík (Olympiakos Pireus), Aleš Mandous (Slavia Praha)

obrancovia: Vladimír Coufal (West Ham United), Ondřej Čelůstka, Tomáš Wiesner (obaja Sparta Praha), Tomáš Kalas (Bristol City), Aleš Matějů (Brescia), David Zima (FC Turín), Jakub Brabec (Aris Solún), Filip Novák (Fenerbahce Istanbul)

stredopoliari: Antonín Barák (Hellas Verona), Tomáš Souček, Alex Král (obaja West Ham United), David Pavelka (Sparta Praha), Michal Sadílek (Twente Enschede), Jakub Pešek (Sparta Praha), Petr Ševčík, Lukáš Masopust (obaja Slavia Praha)

útočníci: Matěj Vydra (FC Burnley), Jan Kuchta (Slavia Praha), Adam Hložek (Sparta Praha)