Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Gosens si poranil stehenný sval, Nemcom už tento rok nepomôže

Robin Gosens (vpravo), archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný ľavonohý univerzál, ktorý sa predstavil v národnom drese aj na EURO 2020, musel v dueli s Bernom striedať pre zranenie už v 11. minúte.

Rím 1. októbra (TASR) – Krídelník Atalanty Bergamo Robin Gosens utrpel v stredajšom zápase futbalovej Ligy majstrov 2021/2022 proti Young Boys Bern zranenie zadného stehenného svalu a vynechá niekoľko týždňov. Podľa denníka La Gazzetta dello Sport by sa do súťažného diania mohol vrátiť až koncom novembra, čo znamená, že nemeckej reprezentácii už v tomto kvalifikačnom cykle nepomôže.

Nationalelf sa v októbrovom asociačnom termíne stretne s Rumunskom a Severnom Macedónskom a v novembri zakončí účinkovanie v kvalifikácii MS 2022 súbojmi s Lichtenštajnskom a Arménskom. Rovnako bude Gosens chýbať Atalante v talianskej Serii A i ďalších skupinových zápasoch LM. Dvadsaťsedemročný ľavonohý univerzál, ktorý sa predstavil v národnom drese aj na EURO 2020, musel v dueli s Bernom striedať pre zranenie už v 11. minúte. Informovala o tom agentúra DPA.