Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kek na Maltu a Rusko povolal troch nováčikov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovinci, ktorí sú súperom Slovákov v H-skupine, najprv nastúpia 8. októbra v Ta'Qali a následne v Maribore privítajú Rusko.

Ľubľana 28. septembra (TASR) – Tréner slovinskej futbalovej reprezentácie Matjaž Kek povolal do nominácie na októbrové kvalifikačné zápasy MS 2022 proti Malte a Rusku troch nováčikov. Sú nimi Žan Karničnik, Žan Kolmanič a Timi Max Elšnik. Do mužstva sa vrátili Benjamin Verbič a David Tijanič, v kádri nechýba bývalý útočník bratislavského Slovana Andraž Šporar.

Slovinci, ktorí sú súperom Slovákov v H-skupine, najprv nastúpia 8. októbra v Ta'Qali a následne v Maribore privítajú Rusko. V tabuľke sú na štvrtom mieste s dvojbodovou stratou na tretie Slovensko, lídrami sú 13-bodoví Chorváti a Rusi.

„Už niet času na žiadne skúšanie. Dostali sme sa do zložitej situácie, v ktorej sa počítajú iba body. V uplynulých dvoch asociačných termínoch sme mali problémy v treťom zápase, teraz hráme len dva. Najprv sa naplno sústredíme na Maltu, potom na ďalšie veci. Ak chceme ešte pomýšľať na zotrvanie v boji o postup, musíme bodovať," citoval Keka oficiálny web Slovinského futbalového zväzu.

Nominácia Slovinska:

brankári: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Igor Vekič (Pacos de Ferreira)

obrancovia: Miha Mevlja (Alanyaspor), Petar Stojanovič Empoli), Jaka Bijol CSKA Moskva), Jure Balkovec (Fatih Karagümrük), Miha Blažič (Ferencváros Budapešť), Žan Rogelj (WSG Tirol), Žan Karničnik (NŠ Mura), Žan Kolmanič (NK Maribor)

stredopoliari: Jasmin Kurtič (PAOK Solún), Domen Črnigoj (FC Benátky), Leo Štulac (Empoli), Sandi Lovrič (Lugano), Jon Gorenc Stankovič (Sturm Graz), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Timi Max Elšnik (Olimpija Ľubľana)

útočníci: Josip Iličič (Atalanta Bergamo), Benjamin Verbič (Dynamo Kyjev), Andraž Šporar (FC Middlesbrough), Luka Zahovič (Pogoň Štetín), Benjamin Šeško (RB Salzburg), David Tijanič (Göztepe)