Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Nemci sa pripojili k Nórom, poukázali na ľudské práva v Katare

Na snímke hráči Nemecka pózujú pre spoločnú fotografiu s nápisom Ľudské práva na dresoch pred kvalifikačným futbalovým zápasom skupiny J kvalifikácie MS 2022 Nemecko - Island v Duisburgu 25. marca 2021. Foto: TASR/AP

Nemci sa pripojili k Nórom, ktorí podobným spôsobom protestovali už vo štvrtok.

Duisburg 26. marca (TASR) - Nemeckí futbaloví reprezentanti sa pred piatkovým zápasom kvalifikácie MS 2022 proti Islandu (3:0) predstavili v tričkách s nápisom "Ľudské práva". Chceli tak poukázať na zložité podmienky zahraničných robotníkov v Katare, usporiadateľskej krajine budúcoročného svetového šampionátu.

Nemci sa pripojili k Nórom, ktorí podobným spôsobom protestovali už vo štvrtok. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) následne oznámila, že neudelí nórskej reprezentácii pokutu, hoci politické vyjadrenia majú hráči zakázané.

"Rozprávali sme sa o tom v tíme. Pred nami sú majstrovstvá sveta, o ktorých sa bude veľa diskutovať. Chceli sme ukázať spoločnosti, že nemienime ignorovať situáciu, aká tam panuje. Nóri to tiež urobili," povedal podľa agentúry DPA stredopoliar nemeckej reprezentácie Leon Goretzka.