Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

O osude zápasu Brazílie a Argentíny rozhodne disciplinárka FIFA

Argentínski futbalisti Nicolas Otamendi (vpravo), Giovani Lo Celso (uprostred) a brankár Emiliano Martinez odchádzajú po prerušení zápasu juhoamerickej kvalifikácie futbalových MS 2022 medzi Brazíliou a Argentínou 5. septembra 2021 v Sao Paule. Foto: TASR/AP

Nedeľňajší šláger medzi Brazíliou a Argentínou v Sao Paule prerušili a následne zrušili už po siedmich minútach pre spor okolo porušenia pandemických opatrení, týkajúcich sa štvorice hráčov hostí.

Zürich 6. septembra (TASR) – Medzinárodná futbalová federácia ľutuje zrušenie zápasu kvalifikácie MS medzi Brazíliou a Argentínou a celý prípad posunula na vyšetrenie svojej disciplinárnej komisii. Rozhodnutie by malo padnúť v najbližšom čase.

Nedeľňajší šláger medzi Brazíliou a Argentínou v Sao Paule prerušili a následne zrušili už po siedmich minútach pre spor okolo porušenia pandemických opatrení, týkajúcich sa štvorice hráčov hostí. Zásah úradníkov sprevádzaných políciou vyvolal spor týkajúci sa štvorice argentínskych hráčov z britských klubov - Emiliana Buendiu, Emiliana Martineza (obaja Aston Villa), Cristiana Romera a Giovaniho Lo Celsa (obaja Tottenham Hotspur). Romero, Lo Celso i Martinez nastúpili do zápasu v základnej zostave hostí.

Spomínaná štvorica uviedla podľa brazílskych úradov pri vstupe do krajiny nepravdivé informácie. Pre prichádzajúcich z Veľkej Británie, Indie a Juhoafrickej republiky totiž platia špeciálne podmienky, okrem iného 14-dňová karanténa po príchode do krajiny.

„Hráči, ktorí pricestovali z Caracasu do Guarulhosu, deklarovali, že počas minulých dvoch týždňov sa nezdržovali ani v jednej z krajín, pre ktorú platia obmedzenia," citovala agentúra DPA vyhlásenie zdravotníckeho úradu Anvisa. Úrad má však k dispozícii informácie, podľa ktorých sa štvorica hráčov v danom období zdržiavala v Británii a neinformovala o tom.

„Bolo nariadenie vyšetrovanie pre možné porušenie pandemických opatrení a ďalších paragrafov trestného poriadku," informovala vo vyhlásení Anvisa.

Brazílska federálna polícia už spustila vyšetrovanie štvorice hráčov, ktorí mali uviesť nepravdivé informácie pri príchode na zápas. Vedenie polície potvrdilo agentúre AP, že všetci štyria dostali v nedeľu večer upozornenie, aby opustili krajinu a mali písomne informovať úrady. Krátko na to odleteli s celým tímom do Buenos Aires.

Vedenie argentínskej reprezentácie v pondelok oznámilo, že Martinez a Buendia majú povolenie a môžu sa vrátiť do Anglicka, kde sa opäť pripoja k svojmu tímu Aston Villa, o dvojici z Tottenhamu však neinformovalo.