Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenky prehrali s favorizovanými Švédkami

Na snímke vľavo Sofia Jakobssonová, vpravo brankárka Maria Koreničová a uprostred Jana Vojteková počas kvalifikácie MS 2023 žien A-skupiny Slovensko – Švédsko 17. septembra 2021 v Senci. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Jediný gól favoritiek, ktoré na predchádzajúcom svetovom šampionáte v roku 2019 získali bronzové medaily, strelila už v 10. minúte Fridolina Rolfövá.

Senec 17. septembra (TASR) – Slovenské futbalové reprezentantky neuspeli v úvodnom vystúpení v A-skupine kvalifikácie MS 2023. V piatok prehrali v domácom NTC Senec so Švédkami 0:1. Jediný gól favoritiek, ktoré na predchádzajúcom svetovom šampionáte v roku 2019 získali bronzové medaily, strelila už v 10. minúte Fridolina Rolfövá.

Kvalifikácia MS 2023 vo futbale žien - A-skupina:

Senec

Slovensko - Švédsko 0:1 (0:1)

Gól: 10. Rolfövá. ŽK: Horváthová - Segerová. Rozhodovala: Shukrulová (Hol.).

Slovensko: Korenčiová - Horváthová (84. Košíková), Bartovičová, Fischerová, Vojteková (73. Bytčánková) - Hmírová (88. Šurnovská), Ondrušová (73. Mikolajová), Lemešová, Maťavková - Havranová, Škorvánková (84. Panáková)

Švédsko: Falková - Glasová, Ilestedtová, Erikssonová, Anderssonová (90.+3 Bjornová) - Angeldalová (90. Bennisonová), Rolföová (90.+3 Janogyová), Segerová - Jakobssonová (68. Schoughová), Blacksteniusová (68. Asilaniová), Hurtigová


hlas po zápase (zdroj: futbalsfz.sk):



Peter Kopúň, tréner žien SR: "Možno aj nás samých prekvapil ten výkon, ale dievčatá si zaslúžia plné uznanie. Toto je naša hra a od nej nechceme ustúpiť ani v ďalších zápasoch. Ukázali sme, že ani proti tým najsilnejším nie sme len do počtu, že s nami treba rátať v boji o body v každom zápase."