Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Paulo Guerrero nebude hrať na MS vo futbale pre doping

Paulo Guerrero Foto: TASR/AP

Guerrero mal v októbri 2017 po zápase kvalifikácie MS 2018 na pôde Argentíny pozitívny test na benzoylekgonín, čo je metabolit kokaínu.

Lausanne 14. mája (TASR) - Kapitán peruánskej futbalovej reprezentácie Paulo Guerrero nebude hrať na majstrovstvách sveta v Rusku. Športový arbitrážny súd (CAS) potvrdil v pondelok dlhší trest za pozitívny dopingový nález.

CAS vyhovel Svetovej antidopingovej agentúre (WADA), ktorá pre Guerrera žiadala zvýšenie dištancu zo šiestich na štrnásť mesiacov. Tridsaťštyriročný útočník bude mimo hry do januára, pôvodná suspendácia vypršala v máji.

Guerrero mal v októbri 2017 po zápase kvalifikácie MS 2018 na pôde Argentíny pozitívny test na benzoylekgonín, čo je metabolit kokaínu. Tvrdil, že len užil kontaminovaný čaj a nesnažil sa o zvýšenie výkonnosti. Prvotný trest na jeden rok neskôr znížili o polovicu, ale v apríli sa WADA proti skráteniu odvolala a CAS jej dal za pravdu.

Futbalisti Peru sa na svetovom šampionáte predstavia prvýkrát od roku 1982. V C-skupine nastúpia proti Francúzsku, Austrálii a Dánsku. Informovala o tom agentúra AP.