Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Firmino sa pred MS pridal k Brazílčanom skôr, chce miesto v základe

Brazílsky futbalista Firminho. Foto: TASR/AP

Podľa informácie agentúry AP sa hráč FC Liverpool dostavil do tréningového centra Tottenhamu už v pondelok a v utorok absolvoval fyzické testy.

Londýn 29. mája (TASR) - Brazílsky futbalový útočník Firmino sa rozhodol pripojiť o čosi skôr k národnému tímu v Londýne, kde sa Brazília pripravuje na MS v Rusku. Dôvodom je snaha zabojovať o miesto v základnej zostave "kanárikov".

Podľa informácie agentúry AP sa hráč FC Liverpool dostavil do tréningového centra Tottenhamu už v pondelok a v utorok absolvoval fyzické testy. Urobil tak, hoci po finále Ligy majstrov 2017/18 s Realom Madrid (1:3) dostal ešte voľno. "Mal som ešte dva dni zostať doma, ale rozhodol som sa prísť skôr a začať s prípravou," citoval 26-ročného Firmina oficiálny web Brazílskej futbalovej konfederácie.

Firmino bude o miesto v základe päťnásobných majstrov sveta bojovať s Gabrielom Jesusom z Manchestru City. Jeho reprezentační spoluhráči a obhajcovia triumfu v LM z Madridu Casemiro a Marcelo sa pridajú k mužstvu podľa pôvodného plánu až v stredu.