Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Neymar je znovu hrdinom Brazílie, Mexiko opäť neprešlo cez osemfinále

Brazílsky hráč Neymar. Foto: TASR/AP

Mexickí futbalisti vypadli v osemfinálovom súboji na svetových šampionátoch siedmykrát v rade.

Samara 3. júla (TASR) - Brazílski futbalisti nepripustili na svoj úkor žiadne prekvapenie a po víťazstve 2:0 nad Mexikom postúpili do štvrťfinále MS 2018. Stredoameričania vypadli v osemfinálovom súboji na svetových šampionátoch siedmykrát v rade.

Ústrednou postavou zápasu bol Neymar, ktorý prvý gól po peknej kombinácii s Willianom sám strelil a pri druhom prihral Robertovi Firminovi. "Som tu preto, aby som vyhrával. Splnili sme náš cieľ a verím, že sa môžem stále zlepšovať. Od začiatku šampionátu som potreboval čas, aby som sa dostal do tempa, ale už sa cítim oveľa lepšie. Som šťastný za celý tím, neustále sa zlepšujeme. Mexický brankár Ochoa je skvelý a potvrdil svoje kvality," citoval portál fifa.com Neymara, ktorý vo svojom 89. vystúpení za "Selecao" strelil 57. gól.

"Očakával som, že zopakujeme naše predchádzajúce výkony a pridáme ešte niečo navyše. Veľmi dobre hrali všetci, ktorí nastúpili či už od začiatku, alebo v priebehu zápasu. Naša najsilnejšia stránka je rovnováha tímu," vyhlásil kouč "kanárikov" Tite, ktorý sa musel zaobísť bez dlhoročnej opory národného tímu Marcela. Ľavý obranca Realu Madrid má poranený chrbát a jeho štart v ďalšom priebehu MS je otázny.

Brazílčania naposledy neuspeli v tejto fáze turnaja v roku 1990, keď ich v prvom kole play off vyradila Argentína. Do štvrťfinálového stretnutia s Belgickom určite nezasiahne dôležitý hráč stredu poľa Casemiro, ktorý dostal v zápase proti Mexiku druhú žltú kartu na turnaji. Duel je na programe v piatok 6. júla o 20.00 SELČ v Kazani.

Pre Mexiko sa už stalo prakticky tradíciou, že štvrtý duel na MS je preň ten záverečný. Naposledy sa dostali medzi osmičku najlepších na domácom šampionáte pred 32 rokmi. "Tento zápas nám ukázal, že máme veľmi dobrých hráčov. Hrali sme s výbornou Brazíliou na vysokej úrovni, no pred súperovým brankárom sme sa nevedeli presadiť. Musíme dúfať, že čo najviac Mexičanov bude hrať v európskych ligách ťažké zápasy každý víkend a potom bude národné mužstvo ešte lepšie. Ďakujem našim fanúšikom a ospravedlňujem sa im. Sú určite najlepší na svete," uviedol kormidelník mexickej reprezentácie Juan Carlos Osorio, ktorý sa sťažoval na simulovanie jedného hráča Brazílie, no meno neuviedol. "Myslím si, že je to hanba pre futbal. Hra bola často prerušovaná a boli sme už z toho unavení. Je to negatívny príklad pre deti po celom svete, ktoré hrajú futbal. Mám právo vyjadriť svoj názor, ale nebudem menovať koho mám na mysli. Často tam boli len malé kontakty, no rozhodca hneď prerušil hru," povedal podľa agentúry DPA 56-ročný Osorio.