Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Putin favorizuje na titul MS Argentínu, Brazíliu, Španielov a Nemcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Putin v rozhovore pre China Media Group uviedol, že hlavným cieľom Ruska je zabezpečiť dobrú organizáciu MS a postarať sa o nádherný festival pre milióny futbalových fanúšikov po celom svete.

Moskva 6. júna (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin nevidí na domácich futbalových MS svoju krajinu medzi najlepšími. Podľa jeho slov treba hľadať favoritov na zisk titulu medzi krajinami ako Brazília, Argentína, Španielsko a Nemecko.

Putin v rozhovore pre China Media Group uviedol, že hlavným cieľom Ruska je zabezpečiť dobrú organizáciu MS a postarať sa o nádherný festival pre milióny futbalových fanúšikov po celom svete. Rusko hostí svetový šampionát po prvý raz. "Bohužiaľ, náš tím v poslednej dobe nemal oslnivé výsledky. Ale my, všetci fanúšikovia a milovníci futbalu v Rusku veríme, že sa naši futbalisti nestratia a budú bojovať až do konca," povedal ruský prezident.

Putin považuje za najväčších favoritov na zisk titulu Brazíliu a Argentínu, ale aj dva tímy z európskeho kontinentu. "Na predchádzajúcich MS hral nemecký tím skvele. Aj Španieli robia futbalu krásnu reklamu."