Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rusom sa v príprave na MS nedarí, Čerčesov: Nie je dôvod na obavy

Na archívnej snímke futbalový tréner Stanislav Čerčesov. Foto: TASR/AP

V utorňajšom prípravnom stretnutí v Moskve remizovali ruskí futbalisti s Tureckom 1:1. Od fanúšikov sa hráčom dostalo posmeškov z tribún i piskotu.

Moskva 6. júna (TASR) - Futbalisti Ruska ťahajú sedemzápasovú šnúru bez víťazstva, podľa ich trénera Stanislava Čerčesova však fanúšikovia "zbornej" nemusia mať pred štartom domácich MS žiadne obavy.

V utorňajšom prípravnom stretnutí v Moskve remizovali Rusi s Tureckom 1:1. Od fanúšikov sa hráčom dostalo posmeškov z tribún i piskotu. "Nemyslím si, že existuje nejaký dôvod na obavy. Je 5. jún a náš prvý zápas na MS sa hrá 14. júna, ak si dobre spomínam. Máme teda stále dosť času," citovala Čerčesova agentúra DPA.

Rusi viedli nad Tureckom po góle Alexandra Samedova z 35. minúty, Turecko však v druhom polčase vyrovnalo zásluhou Yunusa Malliho strelou z diaľky. Tréner Turecka Mircea Lucescu sa však Rusov zastal: "Snažia sa vyrovnať s tlakom pred majstrovstvami sveta, ktoré sú u nich doma. Bolo zrejmé, že ruskí hráči nehrali naplno, obávali sa zranenia."

Od začiatku roka 2016 sa Rusi stretli s mužstvami, ktoré sa kvalifikovali na MS, celkovo trinásťkrát. Vyhrali však iba raz - vlani 7. októbra triumfovali nad Kórejskou republikou.

Ruskí futbalisti otvoria celý šampionát 14. júna v Moskve duelom proti Saudskej Arábii, v A-skupine na nich čaká ešte Egypt a Uruguaj.