Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Legendárny Šuker: Favoriti hrajú príliš veľa zápasov, preto vypadli

Davor Šuker, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Množstvo ligových a medzinárodných duelov je podľa 50-ročného niekdajšieho kanoniera jedným z dôvodov predčasného vypadnutia niektorých favoritov majstrovstiev sveta 2018.

Nižnij Novgorod 2. júla (TASR) - Bývalý chorvátsky futbalista Davor Šuker je za zredukovanie počtu zápasov počas sezóny. Množstvo ligových a medzinárodných duelov je podľa 50-ročného niekdajšieho kanoniera jedným z dôvodov predčasného vypadnutia niektorých favoritov majstrovstiev sveta 2018.

"S mužstvami ako Nemecko, Argentína či Španielsko sa niečo stalo. Európska futbalová únia (UEFA) a Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) by mali znížiť počet zápasov. Hrá sa veľa ligových a prípravných stretnutí, vytvorila sa Liga národov. Viem, že predaj vysielacích práv je dôležitý, ale počet duelov sa musí zredukovať," citovala Šukera agentúra DPA.

Bývalý hráč FC Sevilla, Realu Madrid či Arsenalu Londýn sa vyjadril aj k majstrovstvám Európy 2020, ktorých zápasy sa budú hrať vo viacerých krajinách. "Jeden zápas môžete hrať v Baku a na ďalší cestujete do Mníchova. Hráči nie sú nadšení z takýchto výletov," doplnil najlepší strelec MS 1998 vo Francúzsku.