Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalisti Žiliny vyhrali nad Zlatými Moravcami

Na snímke domáci hráč Tomáš Majtán (vľavo) a Milan Pavlovič. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Druhá polovica polčasu patrila jednoznačne hosťom, veľké šance spálil Hruška v sľubnej pozícii ani netrafil bránu.

Žilina 4. mája (TASR) - Hneď v úvode vyskúšal pozornosť Kuciaka kapitán MŠK Barčík, brankár hostí jeho peknú strelu spoza šestnástky vytesnil nad brvno.

Žilina zo začiatku tlačila, ale Pich vo výbornej pozícii netrafil pri pokuse o volej loptu a z príležitosti nevyťažil nič ani Majtán, ktorého do rýchleho protiútoku vyzval prihrávkou Bello. Útočník domácich potom tesne hlavou minul bránu po Nunesovom nebezpečnom centri.

Gól Žiliny od úvodu „visel na vlásku“, ale v ďalšej šanci neuspel Pich, keď po rýchlom výpade a centri Pečovského netrafil dobre hlavou loptu. Z prvej ucelenej akcie však mohli skórovať aj Moravce, v 27. minúte sa okolo Akakpa obtočil Hodek a Krnáč v bráne MŠK si mohol vydýchnuť, že útočník hostí netrafil bránu. Pri ďalšej Hodekovej šanci si už žilinský brankár pripísal prvý zásah, zneškodnil nebezpečnú strelu. Aj do tretice uspel v minisúboji Hodek-Krnáč lepšie Žilinčan, keď chytil hlavičku po dobrom centri Hrušku.



Druhá polovica polčasu patrila jednoznačne hosťom, veľké šance spálil najprv Hruška v sľubnej pozícii ani netrafil bránu a potom ho napodobnil aj Bernáth, ktorý na prekvapenie všetkých nedokázal z päťky hlavou dopraviť loptu do odkrytej brány. Do prestávky stihol ešte nebezpečne vypáliť aj obranca Pavlovič, Krnáč bol na mieste.

Žilinu mohol po zmene strán „vykúpiť“ Novák, jeho bombu z priameho kopu tesne spoza šestnástky Kuciak reflexívne vyrazil. Neuspel ani Pich, jeho volej po prieniku Majtána ani nedošiel do brány. Nervóznu atmosféru, ktorá sa citeľne stupňovala, upokojil až striedajúci stopér Leitner, ktorý najvyššie vyskočil na Nunesov roh.

Hostia potom dohrávali v desiatich, keď dostal po šiestich minútach pobytu na ihrisku červenú striedajúci Pinter. V úplnom závere sa z hostí vyfauloval aj Pavlenda, z nariadeného priameho kopu z hranice šestnástky trafil Nunes brvno.

Hlasy:

Frans Adelaar, tréner Žiliny: "Začali sme dobre, s dobrým pressingom, mohli sme skórovať, mali sme na to šance. Po 25. minútach sme začali byť nervózni a odvtedy sme zabudli hrať futbal. Nikto si nepýtal loptu a boli sme stiahnutí. Na konci polčasu si hostia vytvorili veľké šance a mali sme šťastie, že sme neinkasovali. V druhom polčase sme začali hrať lepšie, ale vôbec to nebol ľahký zápas. Som rád, že sa nám podarilo skórovať. Som rád, že sme získali tri body."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Sme smutní, lebo namiesto 0:5 bolo 1:0 a dve červené karty. Chlapci podali v prvom polčase výborný výkon, až na finálnu fázu, vypracovali sme si niekoľko výborných šancí. V druhom polčase sme poľavili, Žilina sa začala lepšie pohybovať, ale nedostávala sa do šancí. Prišiel aj likvidačný faul Mabouku, za čo dostal len žltú kartu, a namiesto nášho zraneného hráča musel prísť dorastenec. Chybou bolo, že sme pri rohovom kope nepokryli Leitnera. Škoda, dnes sme odohrali veľmi smolný zápas."


MŠK Žilina – ViOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0)


Gól: 75. Leitner. Rozhodca: Ježík, ŽK: Mabouka - Husár, Pavlenda, Orávik, ČK: 77. Pinter, 90. Pavlenda (obaja ZM), 2571 divákov.
zostavy a striedania:
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo (46. Leitner), Nunes - Pečovský – Barčík, Bello (63. Šulek), Pich – Novák (77. Deza), Majtán
ViOn: Kuciak – Pavlenda, Pavlovič, Majerník, Husár (71. Pinter) – Orávik, Paur (81. Pilát), Kováč, Hruška – Bernáth, Hodek (80. Brčák)