Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Neapol prerušil päťzápasovú sériu bez výhry, Hamšík stíha Maradonu

Marek Hamšík sleduje radosť uruguajského útočníka Edinsona Cavaniho, vľavo, po strelení gólu Foto: TASR/AP

Slovenský stredopoliar Marek Hamšík absolvoval na štadióne San Paolo svoj 253. duel za Neapol a v historickej tabuľke klubu sa dostal na 15. miesto, pričom má na dostrel legendárneho Diega Maradonu.

Neapol 18. marca (TASR) - Futbalisti SSC Neapol sa po viac ako mesiaci opäť radovali z víťazstva v súťažnom stretnutí.

V 29. kole talianskej Serie A zdolali Atalantu Bergamo 3:2 a prerušili tak päťzápasovú sériu bez trojbodového zisku. Slovenský reprezentant Marek Hamšík odohral v nedeľu celý duel.

"Bol to trošku bláznivý zápas. Rýchlo sme sa ujali vedenia, mali sme ďalšie šance. Po tridsiatich minútach sme mohli viesť aj trojgólovým rozdielom. Svoje príležitosti sme však nepremenili a ako to v takých prípadoch býva, inkasovali sme. Po zmene strán sme sa opäť ujali vedenia, ale súper vzápätí opäť vyrovnali. Náskok bol aj do tretice na našej strane a som rád, že sme už ďalší gól neinkasovali. Sú to veľmi dôležité tri body, zlomili sme nepríjemnú sériu bez víťazstva. Verím, že sme sa naštartovali a aj v ďalších stretnutiach budeme úspešní," povedal Hamšík pre svoju oficiálnu webovú stránku.

Slovenský stredopoliar absolvoval na štadióne San Paolo svoj 253. súťažný duel za Neapol a v historickej tabuľke klubu sa dostal na 15. miesto, pričom má na dostrel legendárneho Diega Maradonu. Argentínsky majster sveta z roku 1986 odohral za tím spod Vezuvu 259 duelov.