Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nemci a Francúzi nesúhlasia s prípadnými reformami v Lige majstrov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa predstaviteľov Nemeckej futbalovej ligy (DFL) by zmeny v LM boli pohromou pre domáce súťaže v jednotlivých európskych krajinách.

Offenbach 15. mája (TASR) - Nemecko a Francúzsko nesúhlasia s prípadnými reformami vo futbalovej Lige majstrov, ku ktorým by mohlo prísť od roku 2024. Podľa predstaviteľov Nemeckej futbalovej ligy (DFL) i francúzskej ligy by zmeny v LM boli pohromou pre domáce súťaže v jednotlivých európskych krajinách.

"Z prípadnej reformy najprestížnejšej a veľmi úspešnej európskej klubovej futbalovej súťaže by mali profitovať všetci, nie iba tí vyvolení. Nie som presvedčený o tom, že model štyroch osemčlenných skupín by bol ideálny," citovala agentúra DPA slová výkonného šéfa DFL Christiana Seiferta, ktoré odzneli na zasadnutí v Offenbachu.

Záporné stanovisko k prípadným reformám zaujali aj Francúzi. "Francúzsky futbal sa obáva, že navrhovaný projekt môže mať negatívne športové a ekonomické dôsledky na národné súťaže," uvádza sa v stanovisku vedenia francúzskej ligy. Pri hlasovaní sa proti reformám postavilo 32 klubov. Výkonný riaditeľ Didier Quillot uviedol, že hlasovali aj veľké kluby Paríž St. Germain, Olympique Marseille a Olympique Lyon. Quillot však neprezradil, či podporili reformy alebo ich odmietli.