Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Národný futbalový štadión na Tehelnom poli je právoplatne skolaudovaný

Na snímke priestor pre prácu novinárov v Národnom futbalovom štadióne počas kontrolného dňa 12. decembra 2018 v Bratislave. FOTO TASR - Pavel Neubauer Foto: TASR

Funkčnosť jednotlivých systémov, ako aj samotného štadióna otestovali domáce stretnutia ŠK Slovan Bratislava vo Fortuna lige, zápasy Európskej ligy

Bratislava 3. decembra (TASR) - Národný futbalový štadión na Tehelnom poli v Bratislave je od utorka právoplatne skolaudovaný. Stánok s kapacitou 22.500 sediacich divákov je postavený plne v súlade so štandardmi Európskej futbalovej únie (UEFA) s komplexne vybaveným zázemím na medzinárodnej úrovni. Od decembra 2018 je na základe predbežného užívania v skúšobnej prevádzke.

Spoločnosť NFŠ, a. s., ktorá je investor projektu, začala s výstavbou 1. septembra 2016. "Veľmi nás teší, že máme na Slovensku štadión, ktorý je moderný, multifunkčný a zároveň ohľaduplný k životnému prostrediu," povedal predseda predstavenstva NFŠ, a. s. Pavel Komorník v tlačovej správe.

Funkčnosť jednotlivých systémov, ako aj samotného štadióna otestovali domáce stretnutia ŠK Slovan Bratislava vo Fortuna lige, zápasy Európskej ligy, ale aj prípravný duel slovenskej reprezentácie proti Paraguaju. Multifunkčnosť VIP tribúny umožňuje organizovanie podujatí s kapacitou do 2500 účastníkov. Priestory VIP sú modulárne členené na 5 nezávislých a zvukovo oddelených celkov.

V rámci výstavby projektu boli v areáli ZŠ Kalinčiakova vybudované dve nové ihriská, atletická dráha s doskočiskom a iná pridružená infraštruktúra. Pri modernizácii ihriska s umelou trávou bola použitá tráva, ktorá je certifikovaná v rámci programu FIFA Quality alebo Quality Pro, čo znamená splnenie najnáročnejších a najprísnejších kritérií kvality. Ihrisko pri prakticky celoročnom využívaní vykazuje stálu kvalitu s nemennými hernými vlastnosťami. Hracia plocha je vybavená aj chladiacim systémom pre horúce letné dni.