Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Zlaté Moravce s najmladším kádrom v histórii klubu, cieľ je záchrana

Na snímke zľava predseda predstavenstva futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble Martin Ondrejka, hlavný tréner Vladimír Cifranič a kapitán mužstva Karol Mondekpočas tlačovej konferencie pred štartom novej sezóny Niké ligy v Zlatých Moravciach vo štvrtok 27. júla 2023. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zlaté Moravce odohrali v príprave šesť zápasov a v piatich dokázali zvíťaziť.

Zlaté Moravce 27. júla (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce vstúpia do nového ročníka 2023/2024 s najmladším tímom v histórii klubu a ich cieľom bude zachrániť sa v Niké lige. Mužstvo sa chce pod novým trénerom Vladimírom Cifraničom prezentovať organizovaným futbalom.

"Chceme nadviazať na to, čo sa tu udialo v poslednom zápase. Barážový duel mal všetko, čo mal mať. Kvalitu, náboj, emócie. Tie strhli našich fanúšikov. Doteraz sa o strenutí v meste hovorí. Ľudia žijú futbalom, čakajú na novú sezónu. Je teraz na nás, aby sme si fanúšikov udržali. Káder sme výrazne obmenili a omladili. Rozpočet sme navýšili a máme ho vykrytý," povedal predseda predstavenstva ViOn-u Martin Ondrejka podľa oficiálnej webstránky klubu.

Po sezóne skončil na lavičke Ivan Galád, ktorý pomohol tímu k záchrane. Vystriedal ho štyridsaťosemročný Cifranič. Ten v najvyššej slovenskej súťaži predtým pôsobil v mužstve AS Trenčín. "Radi by sme hrali útočnejší futbal, podľa toho sme typologicky skautovali aj hráčov. Tím sme výrazne omladili, príprava prebehla podľa plánov. Chceme sa vyhnúť predchádzajúcim dvom sezónam, keď sa hralo o záchranu. Všetko ostatné by bolo bonusom navyše. Káder je takmer uzavretý, môže však ešte nastať nejaký pohyb smerom dnu," uviedol Cifranič, ktorý pôsobil v klube v sezóne 2006/2007 ako hráč.



Zlaté Moravce odohrali v príprave šesť zápasov a v piatich dokázali zvíťaziť. Prehrali len na pôde maďarského Vasasu 0:1. Stredopoliar Karol Mondek verí, že nová sezóna dopadne lepšie ako predchádzajúca: "Máme mladý tím, určite budeme behavejší. Trénera poznám z Trenčína, poznám jeho filozofiu. Budeme hrať aktívnejší futbal, ktorý by sa mal našim fanúšikom páčiť. Začíname v Skalici, kde sme boli vo vlaňajšej sezóne úspešní. Sme dobre naladení, prípravné zápasy nám vyšli. Tešíme sa na ligu."

Klub sa predstaví v nových dresoch a v úvodnom stretnutí nastúpi na ihrisku Skalice, kde v minulej sezóne v oboch dueloch dokázal triumfovať. Doma sa prvýkrát predstaví v nedeľu 6. augusta v zápase proti Trnave.



Káder FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble:

brankári: Matúš Chropovský, Matej Slávik, Patrik Richter

obrancovia: Samuel Suľa, Matej Moško, Richard Nagy, Kristián Kolembus, Matúš Čonka, Robert Stareček, Vladimír Majdan, Gergely Tumma

stredopoliari: Miroslav Gono, Denis Duga, James Weir, Adam Brenkus, Tomáš Ďubek

útočníci: Karol Mondek, Johnson Nsumoh Kalu, Jakub Švec, Milan Kvocera, Patrik Dulay, Roman Čerepkai, Patrik Mijič



hlavný tréner: Vladimír Cifranič, asistent trénera: Ján Pavlovčík, tréner brankárov: Martin Matlák, fitnes tréner: Milan Ivanka



príchody: Matej Slávik (MŠK Považská Bystrica), Samuel Suľa (MŠK Žilina), Richard Nagy (MŠK Žilina), Vladimír Majdan (FC Košice), Matej Moško (MŠK Púchov), Gergely Tumma (FC Spartak Trnava), Miroslav Gono (MŠK Žilina), James Weir (MTK Budapešť), Jakub Švec (Dynamo Č. Budějovice - hosťovanie), Johnson Nsumoh Kalu (Slovan Galanta), Milan Kvocera (Wisla Plock), Patrik Mijič (SV Horn), Roman Čerepkai (FK Teplice - hosťovanie), Patrik Richter (U19), Robert Stareček (U19), Kristián Kolembus (U19), Patrik Dulay (U19)

odchody: Patrik Lukáč, Martin Toml, Martin Bednár, Michal Pintér, Tomče Grozdanovski, Alden Šuvalija, Anton Sloboda, Stephano Almeida, Nazarij Havryliuk, Lucas Demitra, Timotej Múdry, Tomáš Vestenický, Patrik Pinte, Kenneth Ikugar, Marek Švec (Spartak Myjava - hosťovanie)



prípravné zápasy FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble:

FC ViOn – FC Petržalka 3:1

Góly ViOnu: vlastný, Brenkus, Pénzeš

Tatran Ladce – FC ViOn 0:3

Góly: Brenkus, Kalu, Jakub

FC Vasas – FC ViOn 1:0

FC ETO Györ – FC ViOn 1:2

Góly: Gono, Kalu

FC Baniyas - FC ViOn 0:1

Gól: Čerepkai

FC ViOn – FK Pohronie 3:0

Góly: Čerepkai, J. Švec, Ďubek