Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

O Schweinsteigerovej kariére natočili dokumentárny film

Nemecký futbalista Bastian Schweinsteiger v slzách zdraví publikum počas oficiálnej rozlúčky s nemeckou futbalovou reprezentáciou pred prípravným zápasom Nemecko - Fínsko v Mönchengladbachu 31. augusta 2016. Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný niekdajší stredopoliar strávil väčšinu kariéry v Bayerne Mníchov, počas trinástich rokov odohral celkovo 500 zápasov a strelil 68 gólov.

Berlín 28. mája (TASR) - O bývalom nemeckom futbalovom reprezentantovi Bastianovi Schweinsteigerovi natočili dokumentárny film. Zachytáva jeho kariéru v Bayerne Mníchov a v reprezentácii. Dostupný bude o 5. júna prostredníctvom Amazonu.

Film nazvali "Schw31ns7eiger: Spomienky od začiatku po legendu", čísla v mene odkazujú na tie, ktoré nosil na drese - 31 v klube a 7 v národnom tíme, s ktorým v roku 2014 získal titul majstra sveta: "Mám veľa krásnych spomienok, ale šampionát v Brazílii je asi moja najobľúbenejšia," povedal Schweinsteiger pre agentúru DPA.

Tridsaťpäťročný niekdajší stredopoliar strávil väčšinu kariéry v Bayerne Mníchov, počas trinástich rokov odohral celkovo 500 zápasov a strelil 68 gólov. Naposledy si obliekal dres Chicaga Fire v zámorskej MLS, kam prišiel po krátkej anabáze v Manchestri United. V národnom tíme odohral 121 zápasov a dal 24 gólov.