Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Liverpool remizoval v Brightone

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Skóre otvoril v 60. minúte portugalský kanonier Diego Jota umiestnenou strelou k pravej žrdi po peknej individuálnej akcii.

Londýn 28. novembra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool remizovali v úvodnom sobotňajšom zápase 10. kola anglickej Premier League na pôde Brighton & Hove Albion 1:1. Skóre otvoril v 60. minúte portugalský kanonier Diogo Jota umiestnenou strelou k pravej žrdi po peknej individuálnej akcii. O výhru prišiel obhajca majstrovského titulu v nadstavenom čase, keď rozhodca po zásahu VAR nariadil penaltu a tú premenil Nemec Pascal Gross.

Domáci v 20. minúte nevyužili pokutový kop, keď sa z bieleho bodu pomýlil Francúz Neal Maupay. "The Reds" v 34. minúte dali vďaka Mohamedovi Salahovi gól, ale rozhodca ho neuznal po zásahu VAR pre ofsajd. Situácia sa zopakovala aj v 84. minúte, zásah Sadia Maneho tiež neplatil pre ofsajd. V nadstavenom čase rozhodca prešetril na videoobrazovke zákrok Andrewa Robertsona v šestnástke a posúdil ho ako faul, Gross sa z penalty už presadil. Zverenci nemeckého kouča Jürgena Kloppa tak nedosiahli siedmy triumf v ligovej sezóne. Stále sú na čele tabuľky s jednobodovým náskokom pred Tottenhamom, ktorý hrá v nedeľu na londýnskom Stamford Bridge proti Chelsea.

Hráči Manchestru City prevalcovali v ďalšom zápase sobotňajšieho programu na Etihad Stadium FC Burnley 5:0. Hetrikom k tomu prispel 29-ročný alžírsky útočník Riyad Mahrez. Nováčik súťaže Leeds United zvíťazil na pôde Evertonu 1:0 gólom Raphinhu zo 79. minúty.


Premier League - 10. kolo:

West Bromwich Albion – Sheffield United 1:0 (1:0)
Gól: 13. Gallagher

FC Everton - Leeds United 0:1 (0:0)
Gól: 79. Rapinha

Brighton & Hove Albion - FC Liverpool 1:1 (0:0)
Góly: 90.+2 Gross (z 11 m) - 60. Jota


Manchester City - FC Burnley 5:0 (3:0)
Góly: 6., 22. a 69. Mahrez, 41. Mendy, 67. Torres