Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Objavili sa špekulácie o novej futbalovej európskej klubovej súťaži

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Anonymný zdroj pre BBC uviedol, že investorom projektu by mohla byť banka JP Morgan a celkovo je v hre 4,6 miliardy libier.

Londýn 20. októbra (TASR) - Predstavitelia najväčších európskych futbalových klubov údajne diskutujú o novej súťaži. Podľa BBC by mala ligový formát, pričom by pozostávala z osemnástich účastníkov z Anglicka, Nemecka, Francúzska, Talianska a Španielska a postupne by mohla z trhu vytlačiť Ligu majstrov.

Anonymný zdroj pre BBC uviedol, že investorom projektu by mohla byť banka JP Morgan a celkovo je v hre 4,6 miliardy libier. Zároveň však prízvukuje, že rokovania sú len na začiatku a k schváleniu modelu vedie ešte dlhá cesta.

Snaha o vytvorenie tzv. európskej Premier League však vyvolala aj vlnu kritiky. Podľa šéfa Asociácie futbalových fanúšikov Kevina Milesa je to ďalší dôkaz o "chamtivosti" majiteľov veľkých klubov: "Sú úplne mimo kontroly. Bol by to posledný klinec do truhly futbalu." Podobne sa k myšlienke postavil aj prezident španielskej La Ligy Javier Tebas: "Autor konceptu, ak vôbec existuje, pretože zatiaľ to nikto oficiálne nepriznal, úplne ignoruje reálie európskeho futbalu, navyše vážne spochybňuje aj existujúce audiovizuálne marketingové práva."