Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Futbal: Orbán nie je rád, že Lipsko neustále predáva kvalitných hráčov

Futbalisti Lipska sa objímajú v kruhu pred začiatkom 1. zápasu osemfinále Ligy majstrov RB Lipsko - FC Liverpool v Budapešti v utorok 16. februára 2021. Európska futbalová únia (UEFA) vybrala Budapešť ako "domáce" prostredie pre bundesligistu pre aktuálne panujúce reštrikcie na kontinente v súvislosti s pandémiou COVID-19. Foto: TASR/AP

Úradujúci vicemajster sa musí vyrovnať s odchodom obrancu Dayota Upamecana a stredopoliara Marcela Sabitzera do Bayernu Mníchov.

Lipsko 10. septembra (TASR) - Maďarskému futbalistovi Willimu Orbánovi sa nepáči, že jeho tím RB Lipsko pravidelne uvoľňuje kľúčových hráčov do iných tímov. Spomaľuje to podľa neho rozvoj mužstva.

"Prestúpiť do iného klubu je rozhodnutie každého hráča. Pre nás to však nie je jednoduchšie, keď sa tím mení rok po roku, mieša sa so zostavou a prichádzame o veľa dobrých hráčov," povedal Orbán v rozhovore pre Kicker.

Úradujúci vicemajster sa musí vyrovnať s odchodom obrancu Dayota Upamecana a stredopoliara Marcela Sabitzera do Bayernu Mníchov. Útočník Timo Werner prestúpil pred rokom do Chelsea, predtým prišiel klub zo Saska aj o Nabyho Keitu, ktorý zamieril do Liverpoolu. "Stále máme ambície a snažíme sa rásť. Urobili sme v lete dobré prestupy. Teraz musíme nových hráčov zapracovať do zostavy, aby sme mohli byť naďalej nebezpečím pre Bayern," podotkol Orbán.