Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Plzeň začne na pôde Alkmaaru

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Všetky zápasy v predkolách sa hrajú na jeden zápas, play off už bude v pôvodnom formáte na odvety.

Bratislava 24. augusta (TASR) – Futbalisti CZ Belehrad vlani postúpili až do základnej skupiny Ligy majstrov, kde sa stretli okrem iných aj s neskorším celkovým víťazom Bayernom Mníchov. Tohtosezónne ťaženie v súťaži odštartuje srbský šampión v utorok v 2. predkole. Bude v ňom čeliť albánskemu klubu FK Tirana. V rovnaký deň vstúpi do LM aj grécky PAOK Solún, ktorý sa stretne s Besiktasom Istanbul. Turecký klub v minulej sezóne účinkoval v skupinovej fáze Európskej ligy, kde sa stretol aj so Slovanom Bratislava. Slovenský majster čaká na rozhodnutie disciplinárky UEFA, v prípade administratívneho postupu cez KÍ Klaksvík si zahrá v stredu vo Švajčiarsku proti Young Boys Bern.

V stredu bude mať slovenský tréner Adrián Guľa európsku premiéru na lavičke Viktorie Plzeň. Do klubu prišiel v zime a jeho zverenci obsadili v ligovej tabuľke druhé miesto. V 2. predkole sa predstavia na pôde AZ Alkmaar. Holandskú ligu v uplynulej sezóne nedohrali pre pandémiu a AZ na základe vtedajšieho postavenia v tabuľke obsadilo druhé miesto o skóre za Ajaxom Amsterdam. Pre Plzeň sa už sezóna začala, keď v piatok úspešne vstúpila do domácej najvyššej súťaže. V 1. kole zdolala Opavu 3:1. Do hry sa dostal aj slovenský stredopoliar Miroslav Káčer, ktorý nastúpil v 83. minúte.

V stredu sa môžu predviesť aj ďalší Slováci. V kádri cyperského tímu Omonia Nikózia figuruje bývalý reprezentant Tomáš Hubočan a útočník Michal Ďuriš. V 2. predkole na nich čaká domáca Legia Varšava. Vo Ferencvárosi Budapešť pôsobí Michal Škvarka, ktorý v prvom predkole proti Djurgaardenu (2:0) prišiel na ihrisko v 63. minúte.

Všetky zápasy v predkolách sa hrajú na jeden zápas, play off už bude v pôvodnom formáte na odvety.

Program 2. predkola Ligy majstrov:



Utorok 25. augusta

Majstrovská vetva:
20:00 FK Tirana - CZ Belehrad

Nemajstrovská vetva:
20:00 PAOK Solún – Besiktas Istanbul

Streda 26. augusta

Majstrovská vetva:
18:00 FK Karabach – Šeriff Tiraspol
19:00 NK Celje – Molde
19:00 CFR Kluž – Dinamo Záhreb
19:00 Ludogorec Razgrad – Midtjylland
19:00 FK Suduva – Maccabi Tel Aviv
20:00 Dinamo Brest – FK Sarajevo
20:00 Legia Varšava – Omonia Nikózia
20:15 Young Boys Bern – KI Klaksvík/SLOVAN BRATISLAVA
20:45 Celtic Glasgow – Ferencváros Budapešť

Nemajstrovská vetva:
16:30 AZ Alkmaar - Viktoria Plzeň
19:00 Lokomotiv Záhreb - Rapid Viedeň