Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Paraguaj ide proti Slovensku s Almironom i Gomezom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kouč Paraguaja zatiaľ oznámil mená 18 legionárov, výber ešte doplnia hráči z domácej súťaže.

Asuncion 21. septembra (TASR) - Krídelník Newcastlu United Miguel Almiron nechýba v nominácii paraguajskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy proti Slovensku (13. októbra v Bratislave o 20.45) a Srbsku (10. októbra v Belehrade). Spoluhráč brankára Martina Dúbravku je lídrom novotvoriaceho sa tímu argentínskeho trénera Eduarda Berizza.

Kouč Paraguaja zatiaľ oznámil mená 18 legionárov, výber ešte doplnia hráči z domácej súťaže. Po vyše dvoch rokoch sa do národného tímu vracia útočník Dario Lezcano, ktorý si vypýtal pozvánku kvalitnými výkonmi v drese mexického Juarezu. Kapitánom "La Albirroja" je Gustavo Gomez, stopér brazílskeho Palmeirasu v minulosti pôsobil v AC Miláno.

Na Tehelnom poli pôjde o druhý vzájomný zápas medzi Slovenskom a Paraguajom. V júni 2010 na MS v JAR zvíťazili Juhoameričania 2:0 a postúpili prvýkrát v histórii až do štvrťfinále, v ktorom prehrali s neskoršími majstrami sveta Španielmi 0:1. Na uplynulé dva šampionáty v Brazílii a Rusku sa pravlasť kmeňa Guaraní nekvalifikovala.

Nominácia Paraguaja na zápasy so Slovenskom a Srbskom:

brankári: Junior "Gatito" Fernandez (Botafogo), Antony Silva (Huracan)

obrancovia: Fabian Balbuena (West Ham United), Gustavo Gomez (Palmeiras), Junior Alonso (Boca Juniors), Robert Rojas (River Plate), Blas Riveros (FC Bazilej)

stredopoliari: Ramon Martinez (Atletico Mineiro), Richard Sanchez (America), Christian Paredes (Portland Timbers), Miguel Almiron (Newcastle United), Alejandro Romero Gamarra (New York Red Bulls), Derlis Gonzalez (FC Santos)

útočníci: Antonio Sanabria (FC Janov). Braian Samudio (Caykur Rizespor), Angel Romero, Oscar Romero (obaja San Lorenzo), Dario Lezcano (Juarez)