Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Bayern mal päťhviezdičkový polčas, rozdrvil Leverkusen

Na snímke poľský útočník Bayernu Robert Lewandowski oslavuje gól v zápase 8. kola nemeckej Bundesligy vo futbale Bayer Leverkusen - Bayern Mníchov v nedeľu 17. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Bayern v nedeľu nastúpil aj s Lucasom Hernandezom napriek tomu, že francúzskemu obrancovi hrozí v Španielsku väzenie za nerešpektovanie súdneho zákazu.

Leverkusen 18. októbra (TASR) – Z očakávaného dramatického súboja o prvé miesto v bundeslige nebolo nakoniec nič. Futbalisti Bayernu Mníchov nedali v nedeľu domácemu Bayeru Leverkusen žiadnu šancu a po jednoznačnom triumfe 5:1 sa vrátili späť na čelo tabuľky.

Bavori tak po prekvapujúcom domácom zaváhaní s Frankfurom (1:2) opäť naplno ukázali svoju silu a duel rozhodli už v prvom polčase. Sieť súpera rozvlnil prvýkrát už v 4. minúte Robert Lewandowski, po polhodine hry pridal ďalší zásah a dokopy s deviatimi je na čele tabuľky kanonierov spolu s Erlingom Haalandom z Borussie Dortmund. O ďalší gól sa postaral Thomas Müller a do 37. minúty stihol pridať ešte dva Serge Gnabry. Prevaha Bayernu pokračovala aj po prestávke, no domácim sa podarilo streliť čestný gól z kopačky Patrika Schicka. Český útočník ich nazbieral v lige už sedem a figuruje za Haalandom a Lewandowským.

Úradujúci majstri sa tak vrátili na čelo tabuľky o bod pred Dortmund, tretí Leverkusen stráca tri. „Je to trochu zvláštne, keď dáte v prvom polčase päť gólov, no my sme ich dnes mohli dať pokojne aj sedem," povedal tréner hostí Julian Nagelsmann pre vysielaciu spoločnosť DAZN.

Bayernu sa vydaril najmä úsek od 30. do 37. minúty, v ktorom zaznamenal až štyri góly a úplne rozvrátil mladý tím domácich.

„Po 45 minútach bolo jasné, že tri body idú do Mníchova. Dnešný výsledok ukázal, ako veľmi dobre vieme hrať," pochvaľoval si debakel súpera Lewandowski, ktorý ukončil trojzápasové čakanie na gól vo všetkých súťažiach šikovnou pätičkou po centri Dayota Upamecana.

V Leverkusene zavládlo po debakli veľké sklamanie. Tréner Gerardo Seoane po zápase uznal kvality súpera: „Dnes nám ukázali, prečo sú najlepší tím v Nemecku a jeden z najlepších v Európe."

Bayern v nedeľu nastúpil aj s Lucasom Hernandezom napriek tomu, že francúzskemu obrancovi hrozí v Španielsku väzenie za nerešpektovanie súdneho zákazu. Tento utorok sa má dostaviť na súd v Madride, kde mu hrozí šesťmesačný trest odňatia slobody. Bývalého hráča Atletica Madrid zadržala polícia v roku 2017 po hádke s priateľkou, ktorú si neskôr zobral za manželku. Obaja následne dostali súdny zákaz priblíženia, no nerešpektovali ho.

Nagelsmann verí, že bude mať obrancu k dispozícii aj v stredajšom zápase Ligy majstrov na pôde Benficy Lisabon. „Budem rád, ak bude s tímom aj v stredu v Lisabone a bude môcť hrať. No príliš sa o tom nerozprávame, je to súkromná záležitosť a mal by si ju aj súkromne vyriešiť," povedal tréner.