Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Pobrežie Slonoviny na Africkom pohári národov posilní aj Zaha

Futbalista Crystal Palace Wilfried Zaha, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V tíme je šesť hráčov, ktorí v roku 2015 zdvihli nad hlavu cennú trofej. V ofenzíve sa bude Pobrežie Slonoviny spoliehať na kanoniera Sebastiena Hallera z Ajaxu Amsterdam.

Abidžan 23. decembra (TASR) - V nominácii futbalovej reprezentácie Pobrežia Slonoviny na Africký pohár národov figuruje aj Wilfried Zaha. Útočník anglického klubu Crystal Palace sa v novembri odmietol zúčastniť na zraze, tréner Patrice Beaumelle ho však napriek tomu zaradil do kádra na kontinentálny šampionát v Kamerune.

V tíme je šesť hráčov, ktorí v roku 2015 zdvihli nad hlavu cennú trofej- V ofenzíve sa bude Pobrežie Slonoviny spoliehať na kanoniera Sebastiena Hallera z Ajaxu Amsterdam. Jedného zo spolufavoritov turnaja čaká v úvodnom súboji 12. januára Rovníková Guinea. Jeho ďalšími súpermi v skupine budú Sierra Leone a Alžírsko. Informovala o tom agentúra AFP.


nominácia Pobrežia Slonoviny na Africký pohár národov:

brankári: Sylvain Gbohouo (Wolkite Ketema), Badra Ali (JDR Stars), Ira Tape (FC San Pedro), Cisse Abdul Karim (Asec Mimosas)

obrancovia: Serge Aurier (FC Villarreal), Eric Bailly (Manchester United), Willy Boly (Wolverhampton Wanderers), Wilfried Kanon (Pyramids FC), Odilon Kossonou (Bayer Leverkusen), Simon Deli (Adana Demirspor), Ghislain Konan (Stade Reims)

stredopoliari: Habib Maiga (FC Metz), Serey Die (FC Sion), Ibrahim Sangare (PSV Eindhoven), Jean Daniel Akpa Akpro (Lazio Rím), Franck Kessie (AC Miláno), Hamed Junior Traore (Sassuolo Calcio), Jean Michael Seri (FC Fulham)

útočníci: Maxwell Cornet (FC Burnley), Max Gradel (Sivasspor), Jeremie Boga (Sassuolo Calcio), Wilfried Zaha (Crystal Palace), Jean Evrard Kouassi (Trabzonspor), Nicolas Pepe (Arsenal Londýn), Christian Kouame (Anderlecht Brusel), Sebastien Haller (Ajax Amsterdam), Johan Boli (Al Rayan), Konaté Karim (Asec Mimosas)