Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Podľa prezidenta Lazia je Serie A dôležitá pre ekonomiku Talianska

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lazio v čase prerušenia súťaže malo odstup iba jediného bodu za vedúcim Juventusom Turín. Na titul čaká rímsky klub 20 rokov.

Rím 25. apríla (TASR) - Prezident Lazia Rím Claudio Lotito obhajuje snahu čo najskôr obnoviť taliansku futbalovú Serie A napriek pretrvávajúcej pandémii koronavírusu. Futbal má podľa neho významný vplyv na ekonomiku Talianska.

Serie A sa snaží opätovne rozbehnúť sezónu koncom mája. "Futbal je odvetvie, ktoré prináša štátu na daniach ročne 1,2 miliardy eur. Má to pozitívny efekt na ďalšie športy. Futbal je tiež dôležitý ako sociálny faktor," povedal Lotito podľa talianskych médií.

Lazio v čase prerušenia súťaže malo odstup iba jediného bodu za vedúcim Juventusom Turín. Na titul čaká rímsky klub 20 rokov. "Súťaž sa nešťastne prerušila v čase, kedy sme mali dobrú formu. Prestávka znížila našu fyzickú i mentálnu výkonnosť. Dúfam, že tím nájde kohéziu a dosiahne náš cieľ," dodal 62-ročný prezident Lazia.

Taliansko aktuálne eviduje 192.994 prípadov nakazenia koronavírusom, 25.969 osôb chorobe podľahlo. Správu priniesla agentúra SID.