Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Pojarkovovi z Rubinu Kazaň diagnostikovali COVID-19

Na nedatovanej snímke Amerického národného inštitútu zdravia elektrónový mikroskop zachytáva nový koronavírus SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19. Celosvetovo zaznamenali takmer 240-tisíc prípadov a takmer 10.000 úmrtí. Foto: TASR/AP

V Rusku evidovali v stredu ráno viac ako 370-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 3968 úmrtí.

Kazaň 27. mája (TASR) - Ruský futbalista Nikolaj Pojarkov mal pozitívny test na nový koronavírus. Ochorenie COVID-19 mu diagnostikovali ešte minulý týždeň, jeho klub to oznámil v stredu. Dvadsaťročný obranca je v domácej izolácii.

Pojarkov, ktorý je v Kazani na hosťovaní z Rostova, je druhý nakazený hráč v Rubine Kazaň. Predtým mal pozitívny test Konstantin Plijev.

V najvyššej ruskej súťaži diagnostikovali COVID-19 aj peruánskemu krídelníkovi Jeffersonovi Farfanovi z Lokomotivu Moskva, Romanovi Jevgeniovi z Dinama Moskva a Pavlovi Pogrebňakovi z FC Ural, toho museli dokonca hospitalizovať s obojstranným zápalom pľúc. Informovala o tom agentúra TASS.

V Rusku evidovali v stredu ráno viac ako 370-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 3968 úmrtí. Napriek tomu vedenie tamojšej ligy rozhodlo o reštarte sezóny, ktorý sa uskutoční 21. júna.