Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Poľská Ekstraklasa by mohla pokračovať od 29. mája

Fanúšikovia Legie Varšava, archívne foto. Foto: TASR/AP

Poliaci už dostali od Európskej futbalovej únie (UEFA) potvrdenie o možnosti dokončenia sezóny do 20. júla.

Varšava 25. apríla (TASR) - Najvyššia futbalová súťaž v Poľsku by mohla pokračovať od 29. mája. Na sobotnej mimoriadnej tlačovej konferencii to oznámil poľský premiér Mateusz Morawiecki.

"Dozvedeli sme sa skvelú správu. Súhlas vlády s reštartom súťaže nám dáva veľkú šancu na realizáciu nášho plánu, na ktorom pracujeme uplynulé štyri týždne s odborníkmi z krízového štábu. Pokiaľ nenastanú neočakávané komplikácie a zdravotná situácia v krajine to umožní, po prípravnom období by sme 29. mája mohli pokračovať v hraní zápasov a dokončení sezóny," vyhlásil riaditeľ poľskej Ekstraklasy Marcin Animucki.

Poliaci už dostali od Európskej futbalovej únie (UEFA) potvrdenie o možnosti dokončenia sezóny do 20. júla. Pred reštartom Ekstraklasy prebehnú 3.-4. mája testy hráčov a členov realizačných tímov, od 10. mája začnú v kluboch s tréningovým procesom. Deň pred obnovením ligy absolvujú hráči s rozhodcami ďalšie testovanie na koronavírus a ak sa nevyskytne pozitívny prípad, dostanú zápasy 27. kola naplánované na 29.-31. mája zelenú.

Do vypuknutia pandémie koronavírusu sa najviac darilo futbalistom Legie Varšava, ktorí si v 26 kolách vypracovali na čele tabuľky osembodový náskok pred Piastom Glivice.