Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nemecký farmakológ Sörgel si vie predstaviť futbalové zápasy s divákmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na sobotu bol po koronakrízovej pauze naplánovaný reštart najvyššej nemeckej futbalovej súťaže, ale stretnutia sa vzhľadom na prijaté opatrenia majú zatiaľ hrať pred prázdnymi tribúnami.

Berlín 16. mája (TASR) - Popredný nemecký farmakológ Fritz Sörgel tvrdí, že by sa za určitých podmienok mohli bundesligové zápasy konať aj za prítomnosti divákov na štadiónoch. Na sobotu bol po koronakrízovej pauze naplánovaný reštart najvyššej nemeckej futbalovej súťaže, ale stretnutia sa vzhľadom na prijaté opatrenia majú zatiaľ hrať pred prázdnymi tribúnami.

"Príchod ľudí na štadión sa dá regulovať podobne ako príchod zákazníkov do obchodných domov Ikea. Ak sa dajú na štadiónoch udržiavať potrebné vzdialenosti medzi divákmi, tak potom nevidím nič zlé na tom, aby sa zápasy hrali pred redukovaným publikom," uviedol Sörgel v rozhovore pre Kölner Stadt-Anzeiger.

Norimberský farmakológ však zdôraznil, že nevie určiť, do akej miery je reálne takéto otvorenie štadiónov. "Ak by sme o niečom takom uvažovali, musela by tomu predchádzať vedecká štúdia. Koncept, v ktorom uvažujeme o 1700 osobách v jednej hygienickej zóne uprostred pandémie, sa zatiaľ nikde na svete nerealizoval," citovala Sörgela agentúra SID.