Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Prokuratúra obvinila 8 lekárov a zdravotníkov z usmrtenia Maradonu

Na archívnej snímke argentínska futbalová legenda Diego Maradona. Foto: TASR/AP

Dva týždne pred smrťou ho prepustili z nemocnice, kde sa podrobil operácii mozgu, pričom vyšetrovanie neskôr ukázalo, že lekári sa pri jeho rekonvalescencii dopustili obrovských chýb.

Buenos Aires 14. apríla (TASR) - Argentínska prokuratúra vo štvrtok obvinila ôsmich lekárov a zdravotníkov z usmrtenia legendárneho futbalistu Diega Maradonu. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov.

Medzi obvinenými je napríklad Maradonov ošetrujúci lekár Leopoldo Luque či psychiatrička Agustina Cosachovová. Všetci podľa informácií agentúry DPA obvinenia popreli. Kapitán majstrov sveta z roku 1986, ktorý priviedol SSC Neapol k jediným dvom ligovým titulom (1987, 1990), zomrel 25. novembra 2020 vo veku 60 rokov na zlyhanie srdca.

Dva týždne pred smrťou ho prepustili z nemocnice, kde sa podrobil operácii mozgu, pričom vyšetrovanie neskôr ukázalo, že lekári sa pri jeho rekonvalescencii dopustili obrovských chýb. V srdci bývalého futbalistu objavili dilatovanú kardiomyopatiu - patologický stav, ktorý vedie k zväčšeniu srdcových komôr a má veľa príčin.