Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Real Madrid zdolal Al Ahly a zabojuje o piatu trofej proti Al-Hilalu

Na snímke vľavo hráč Realu Federico Valverde strieľa druhý gól v zápase semifinále MS klubov vo futbale Al Ahly - Real Madrid v marockom Rabate 8. februára 2023. Foto: TASR/AP

Skóre stretnutia otvoril v 42. minúte chytrým lobom Vicinius Junior a pár sekúnd po prestávke zvýšil náskok "bieleho baletu" Federico Valverde.

Rabat 8. februára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid a saudskoarabského Al-Hilalu nastúpia proti sebe v sobotňajšom finále MS klubov FIFA. Španielsky gigant a úradujúci šampión európskej Ligy majstrov zvíťazil v stredajšom semifinále v marockom Rabate nad egyptským tímom Al Ahly 4:1.

Skóre stretnutia otvoril v 42. minúte chytrým lobom Vicinius Junior a pár sekúnd po prestávke zvýšil náskok "bieleho baletu" Federico Valverde. Po faule Eduarda Camavingu vo vlastnej šestnástke zaznamenal Ali Maaloul z jedenástky kontaktný gól, no vyrovnať sa africkému šampiónovi nepodarilo. V 87. minúte nepridal Luka Modrič z jedenástky tretí gól Realu, v nadstavenom čase však poistili triumf favorita Rodrygo a Sergio Arribas. V utorňajšom prvom semifinále zdolal Al-Hilal brazílske Flamengo 3:2.

Z osemnástich edícií MS klubov triumfovali až štrnásťkrát európske kluby a štyrikrát zástupcovia Brazílie - dvakrát Corinthians, raz Sao Paulo a Internacional. Najviac titulov má na konte Real (4) pred Barcelonou (3), naposledy triumfovala londýnska Chelsea. Pred Al-Hilalom sa zástupca ázijského kontinentu dokázal prebojovať do finále súťaže len dvakrát - v roku 2016 Kašima Antlers a o dva roky neskôr Al Ain nestačili na Real Madrid.

Finále je na programe v sobotu 11. februára o 20.00 h. Predchádzať mu bude duel o 3. miesto medzi Flamengom a Al Ahly (16.30 h).



MS klubov FIFA:

semifinále

Al Ahly - Real Madrid 1:4 (0:1)

Góly: 65. Maaloul (z 11 m) - 42. Vinicius Junior, 46. Valverde, 90.+2 Rodrygo, 90.+8 Arribas