Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Real sa vytrápil proti Getafe, musel siahnuť na dno svojich síl

Futbalista Realu Madrid Dani Carvajal vo štvrtkovom stretnutí 33. kola najvyššej španielskej súťaže Real Madrid - FC Getafe v Madride 2. júla 2020. Foto: TASR/AP

Real dosiahol šieste ligové víťazstvo za sebou. Uspel vo všetkých dueloch po koronavírusovej prestávke, pričom v nich inkasoval dokopy iba dva góly.

Madrid 3. júla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid vo štvrtkovom dueli La Ligy výkonom neoslnili, napokon však s odretými ušami zdolali Getafe 1:0 a zvýšili svoj náskok na čele tabuľky. Tú vedú o štyri body pred FC Barcelona, s obhajcom titulu majú navyše lepšiu vzájomnú bilanciu.

Kým "Barca" v 33. kole stratila body s Atleticom (2:2), Real opäť zabral naplno, i keď sa herne vytrápil. Favorit zužitkoval až jedenástkovú príležitosť, ktorá sa mu naskytla v 79. minúte po zákroku Mathiasa Oliveru na Daniela Carvajala v šestnástke. Krajný obranca Getafe sa snažil odtiahnuť nohu od prenikajúceho protivníka, no Carvajal mu cez ňu prepadol a rozhodca ukázal na biely bod. Kapitán Sergio Ramos nariadený pokutový kop chladnokrvne premenil, keď presne umiestnil prízemný pokus. "Súper nás prinútil siahnuť až na dno síl, našťastie sme boli schopní vybojovať tri body. Museli sme využiť zaváhanie Barcelony proti Atleticu a to sa nám podarilo. Brali sme tento duel ako finále," povedal po zápase Carvajal.

Napriek dlhotrvajúcemu bezgólovému stavu domáci hráči stále verili v konečný triumf. "Mojou úlohou je upokojiť hráčov v náročných momentoch. Aby zostali trpezliví, pokojní a pozitívne naladení, aby verili v to, čo robia," citovala agentúra AFP trénera Realu Zinedinea Zidanea. Toho mrzeli iba zdravotné problémy stopéra Raphaela Varanea, ktorý musel striedať už v 33. minúte pre zranenie krku: "Nie je v poriadku. Zasiahli ho do krku a musel ísť domov. V piatok podstúpi vyšetrenia, uvidíme, ako na tom bude."

Real dosiahol šieste ligové víťazstvo za sebou. Uspel vo všetkých dueloch po koronavírusovej prestávke, pričom v nich inkasoval dokopy iba dva góly. Opäť sa priblížil k zisku majstrovského titulu, päť kôl pred koncom má všetky tromfy v rukách. Zidane však varuje pred sebauspokojením: "Ešte sme nič nevyhrali," zdôraznil francúzsky kormidelník. "Áno, darí sa nám, robíme veci správne, no máme pred sebou ešte päť zápasov. Ak vydržíme v nastolenom trende a vytrváme v solídnych výkonoch, tak to bude fajn." Jeho zverenci najbližšie vycestujú do Bilbaa, do konca ligovej sezóny ich ešte čakajú duely s Alavesom, na ihrisku Granady, doma proti Villarrealu a na záver na pôde Leganes. Barcelona sa v 34. kole predstaví na ihrisku Villarrealu, potom nastúpi v mestskom derby proti Espanyolu, vycestuje do Valladolidu, doma privíta Osasunu a sezónu zakončí na pôde Alavesu.

Getafe si aj po prehre drží šiestu priečku v tabuľke, znamenajúcom miestenku v skupinovej fáze Európskej ligy. "Getafe je malý klub. Počas uplynulých rokov sme hrali dobrý futbal, ale stále sme malý klub," hodnotil vystúpenie svojho tímu tréner hostí Jose Bordalas. "Myslím si, že stojí za pozornosť, ako sme v tomto zápase obstáli. Real sme dlhé chvíle trápili, udusili sme ho. Je škoda, že sa v závere od nás odklonilo šťastie."