Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Ronaldo sľubuje po vypadnutí z La Ligy zmeny vo Valladolide

Ronaldo, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvojnásobný majster sveta a dvojnásobný držiteľ Zlatej lopty kúpil v septembri 2018 51-percentný podiel v klube a od apríla 2020 vlastní 82 percent akcií.

Madrid 25. mája (TASR) - Legendárny brazílsky futbalista Ronaldo sľúbil veľké zmeny v španielskom klube Real Valladolid po vypadnutí z La Ligy. Bývalý útočník je od roku 2018 väčšinový majiteľ klubu.

Cieľ Ronalda je čo najskorší návrat medzi španielsku elitu. Aké zmeny to majú zabezpečiť, oznámi v najbližších dňoch či týždňoch. Ronaldo prepustil po sobotňajšej prehre s majstrovským Atleticom Madrid, štvrtej za sebou, trénera Sergia Gonzaleza.

Valladolid nevyhral ani raz v posledných dvanástich dueloch sezóny, obsadil predposledné 19. miesto, na záchranu mu chýbalo päť bodov.

"Uvažujeme o viacerých menách. Budeme ich oznamovať hneď, ako k nim príde. Vzhľadom na investície, ktoré sme urobili, to bola veľmi zlá sezóna. Je to veľmi tvrdý úder," uviedol štyridsaťštyriročný majiteľ a prezident klubu.

Dvojnásobný majster sveta a dvojnásobný držiteľ Zlatej lopty kúpil v septembri 2018 51-percentný podiel v klube a od apríla 2020 vlastní 82 percent akcií. Informovala o tom agentúra AP.