Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Rusko oznámi dejiská MS 2018 do 29. septembra

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Organizačný výbor plánuje oznámiť zoznam hostiteľských miest 29. septembra. Jedine hlavné mesto Moskva bude mať dve dejiská – štadión Lužianky a druhý štadión vyberie LOC z dvoch možností.

Moskva 11. september (TASR) – Rusko vylúči dve z 13 miest, ktoré sa uchádzajú o hostiteľský post pre zápasy futbalových MS 2018, povedal šéf organizačného výboru (LOC) Vitalij Mutko.

O organizovanie turnaja prídu z najväčšou pravdepodobnosťou dve z miest Saransk, Volgograd, Jaroslavľ, Kaliningrad a Rostov. "Preskúmali sme všetky kandidujúce mestá," vyhlásil Mutko, ktorý je tiež ruským ministrom športu. "Stále je v hre 15 štadiónov v 13 mestách, z toho však vyberieme 12 štadiónov v 11 mestách. Našou úlohou je teraz vybrať dve, ktoré nebudú hostiť zápasy MS."

LOC plánuje oznámiť zoznam hostiteľských miest 29. septembra. Jedine hlavné mesto Moskva bude mať dve dejiská – štadión Lužianky s kapacitou 90.000 miest, ktoré bude hostiť finále šampionátu, a druhý štadión vyberie LOC z dvoch možností. Buď to bude štadión Spartaka Moskva alebo jeho veľkého rivala Dinama Moskva.

"Všetkých trinásť miest sme rozdelili do troch kategórii. Moskva, Petrohrad, Kazaň, Soči a Jekaterinburg sú v skupine, ktorá je najvhodnejšia na usporiadanie týchto zápasov," vysvetlil Mutko.

"Menšie pochybnosti máme o dvoch mestách – Krasnodar a Samara, ktoré sú však takisto plne pripravené. A potom je tu posledná skupina zložená z piatich miest – Saransk, Volgograd, Jaroslavľ, Kaliningrad a Rostov, ktoré majú problémy," dodal ruský minister športu a pripustil, že pravdepodobne dvom z týchto piatich miest ostane v rukách "čierny Peter".

O usporiadanie MS 2018 sa okrem Ruska uchádzalo Anglicko a Španielsko s Portugalskom a Belgicko s Holandskom.