Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalistom Schalke sa opäť nedarilo, Augsburg s jasným triumfom

Na snímke druhý sprava stredopoliar Ausburgu Eduard Löwen strieľa úvodný gól v zápase 27. kola nemeckej futbalovej bundesligy FC Schalke 04 - FC Augsburg v Gelsenkirchene 24. mája 2020. Foto: TASR/AP

Bundesliga obnovila zápasové dianie ako prvá z elitných európskych líg po vynútenej koronavírusovej prestávke, súboje sa pre pandémiu hrajú za zatvorenými dverami.

Berlín 24. mája (TASR) - Futbalisti tímu Schalke 04 sa v 1. bundeslige po návrate do súťažného diania trápia, v nedeľu nestačili v zápase 27. kola na Augsburg doma 0:3. Družstvo, ktoré bojuje o priečky zaisťujúce účasť v európskych ligách, tak po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu zatiaľ nezískalo ani bod.

Po vysokej prehre 0:4 v porýnskom derby s Dortmundom podľahli hráči Schalke prekvapujúco hladko aj o záchranu bojujúcim Bavorom. Už v 6. min dostali gól z priameho kopu od Eduarda Löwena a ďalšie dva zásahy inkasovali v záverečnej pätnásťminútovke z brejkov.

Tretí tím tabuľky RB Lipsko si hladko poradil s Mainzom 5:0 na jeho trávniku a po troch remízach v sérii opäť bodoval naplno. Tromi gólmi sa zaskvel útočník Timo Werner.

V "záchranárskom" súboji medzi Kolínom nad Rýnom a Düsseldorfom sa zrodila remíza 2:2. Hostia pritom mali tri body na dosah, lenže v úplnom závere dvakrát inkasovali. Zaskvel sa stredopoliar Dominick Drexler, ktorý na oba góly prihral. Dve minúty pred koncom po jeho centri skóroval hlavou Anthony Modeste a v nadstavenom čase podobným spôsobom Jhon Cordoba.

Bundesliga obnovila zápasové dianie ako prvá z elitných európskych líg po vynútenej koronavírusovej prestávke, súboje sa pre pandémiu hrajú za zatvorenými dverami.

27. kolo:


1. FC Kolín nad Rýnom - Fortuna Düsseldorf 2:2 (0:1)

Góly: 88. Modeste, 90.+1 Cordova - 41. Karaman, 61. Thommy


1. FSV Mainz - RB Lipsko 0:5 (0:3)

Góly: 11., 48. a 75. Werner, 23. Poulsen, 36. Sabitzer


Schalke 04 Gelsenkirchen - FC Augsburg 0:3 (0:1)

Góly: 6. Löwen, 76. Sarenren-Bazee, 90.+1. Cordova