Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Schalke napriek katastrofálnej forme neplánuje vyhodiť kouča

Na snímke druhý sprava stredopoliar Ausburgu Eduard Löwen strieľa úvodný gól v zápase 27. kola nemeckej futbalovej bundesligy FC Schalke 04 - FC Augsburg v Gelsenkirchene 24. mája 2020. Foto: TASR/AP

Jediný ligový triumf v roku 2020 dosiahol tím z Gelsenkirchenu ešte 17. januára - 2:0 nad Borussiou Mönchengladbach.

Gelsenkirchen 28. mája (TASR) - Tréner David Wagner zostáva na lavičke futbalistov FC Schalke 04 napriek tomu, že jeho zverenci ťahajú desaťzápasovú sériu bez víťazstva v nemeckej lige. Potvrdil to športový riaditeľ klubu Jochen Schneider.

"Spolu s Davidom Wagnerom pôjdeme aj do novej sezóny a budeme pokračovať v tom, kde sme boli v januári, februári," povedal Schneider deň po prehre 1:2 na ihrisku Fortuny Düsseldorf. Z troch zápasov po reštarte súťaže má Schalke nula bodov a skóre 1:9. V najvyššej súťaži nevyhralo už desať duelov za sebou so skóre 3:24 a v tabuľke kleslo na deviatu pozíciu.

Jediný ligový triumf v roku 2020 dosiahol tím z Gelsenkirchenu ešte 17. januára - 2:0 nad Borussiou Mönchengladbach. Pre Schalke je táto séria najhoršia za uplynulých 23 rokov. V sobotu môže negatívnu šnúru zastaviť v dueli s Werderom Brémy, pripomenula agentúra SID.