Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Schalke zápasí s dôsledkami koronakrízy, zavádza platový strop

Hráč Dortmundu Erling Haaland(vpredu) bojuje o loptu s Danielom Caligiuriuom (vľavo) a Jeanom-Clairom Todibom (vpravo) zo Schalke počas futbalového zápasu nemeckej Bundesligy Borussia Dortmund - Schalke 04 v Dortmunde, archívne foto. Foto: TASR/AP

Schalke eviduje za minulý rok nevysporiadané záväzky vo výške 197 miliónov eur, situáciu ešte zhoršuje strata príjmov v dôsledku koronakrízy.

Gelsenkirchen 29. júna (TASR) – Nemecký futbalový klub FC Schalke 04 sa v snahe vyrovnať s dopadmi koronavírusovej krízy rozhodol zaviesť platový strop. Ako informovalo pondelkové vydanie denníka Süddeutschen Zeitung, žiaden hráč A-tímu nebude môcť mať pri podpise nového kontraktu mzdu vyššiu než 2,5 milióna eur za sezónu.

Vedenie bundesligistu správu periodika nekomentovalo, údajne plánuje k tejto téme zvolať na stredu tlačovú konferenciu.

Podobnými myšlienkami sa už v minulosti zaoberali niektoré kluby aj futbalové osobnosti v Nemecku, vo svojich úvahách však stroskotávali na skutočnosti, že zavedenie platových stropov by bolo zložité z hľadiska právneho systému v Európskej únii. Pri ich plošnom zriadení by Bundesliga mohla stratiť svoju konkurencieschopnosť vo svete.

Schalke eviduje za minulý rok nevysporiadané záväzky vo výške 197 miliónov eur, situáciu ešte zhoršuje strata príjmov v dôsledku koronakrízy. Tím z Gelsenkirchenu skončil v uplynulom bundesligovom ročníku na 12. mieste, keď mu nevyšla najmä druhá polovica sezóny – zaznamenal 16 zápasov v sérii bez víťazstva. Fanúšikovia vyjadrili svoju frustráciu protestmi proti manažmentu klubu vedenému prezidentom Clemensom Toenniesom. Informáciu priniesla agentúra DPA.