Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Schranz sa stal Hráčom mesiaca august v českej lige

Ivan Schranz (vvpravo), archívne foto. Foto: TASR/AP

Medzi trénermi za august triumfoval kouč Sparty Pavel Vrba. Rudí pod jeho vedením zaznamenali výborný štart do novej sezóny.

Praha 7. septembra (TASR) – Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz sa stal Hráčom mesiaca august v najvyššej českej súťaži. Dvadsaťsedemročný útočník pražskej Slavie sa stal premiérovým víťazom tejto ankety.

Schranz, ktorý prišiel do Slavie pred sezónou z Jablonca, nastrieľal v doterajších piatich ligových zápasoch päť gólov. V 2. kole sa v Tepliciach blysol hetrikom. Schranz, ktorý momentálne účinkuje so slovenskou reprezentáciou v kvalifikácii MS 2022, má našliapnuté na osobný strelecký rekord v českej súťaži - v minulom ročníku dal v drese Jablonca 13 gólov v 28 zápasoch. Darí sa aj jeho tímu, zošívaní vyhrali štyri z doterajších piatich stretnutí a s 13 bodmi im patrí tretie miesto v neúplnej tabuľke.

Medzi trénermi za august triumfoval kouč Sparty Pavel Vrba. Rudí pod jeho vedením zaznamenali výborný štart do novej sezóny. Aktuálne so 16 bodmi vedú tabuľku o bod pred druhou Viktoriou Plzeň a o tri body pred Slaviou, ktorá má však zápas k dobru. Vrba bol v rokoch 2006 - 2007 asistentom vtedajšieho trénera slovenskej reprezentácie Jána Kociana, na klubovej úrovni pôsobil v Púchove a v roku 2007 priviedol Žilinu k majstrovskému titulu. Informáciu priniesol web fortunaliga.cz.